Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|zachodniopomorska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-01-2015, 09:03   #1
kolopeter
ford::professional

Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
Domyślnie gdzie wymontować i naprawiac maglownice

Witam.
Ogólnie chodzi mi o znalezienie warsztatu , który wymontuje mi maglownice i zawiezie na budziszynska na regeneracje ( ludzie polecaja).
podobno brat ford ma kogos w poblizu i robia to wszystko w jeden dzień , ale jakoś ... ludzie polecają budziszyńskąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
problem jest taki ,ze widzę , jakie jest obłożenie w serwisach i raczej cieżko się wbić z autem na dwa dni na podnośnik.
Ktoś coś poleci ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam w nowym roku

kolopeter jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2015, 12:26   #2
salom

Domyślnie Odp: gdzie wymontować i naprawiac maglownice

Jeżeli to auto z 2010 roku, to wszystko, tylko nie maglownica może mieć luzy.
Sprawdż dobrze, chyba że masz za dużo kasy. Wymienisz , zapłacisz a stuki pozostaną.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2015, 12:49   #3
kolopeter

Domyślnie

No właśnie byłem na podnosniku i szarpakach . Gosciu stwierdził,ze tuleja na wejściu wybita. Powiesił się na listwie, dociagajac ją i wtedy stuki ustały. Stuki mam na wlaczonym silniku. Troszkę czuć przy jeździe takie ni to przeskoki , ni to lekkie opory

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez kolopeter ; 07-01-2015 o 12:53
Stary 07-01-2015, 15:00   #4
AdamJ.
ford::advanced

Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998

Jezeli ktos ma to dobrze zrobić...to nie w SzczecinieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyyłaj do Pabianic przekładnia.com
Tylko oni

Na Szczecinie nie można nikogo polecić jeśli chodzi o regenerację....demontaż montaz ok...ale nie regeneracja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Temat wile razy sprawdzony i pisze to jako przestroga dla tych którzy chca komus w Szczecinie dac maglownice do naprawy.

Opisz dokładnie problem....bo czesto sa w S-Maxach problemy z maglownicami...ale jeszcze cześciej amory stukaja dając bardzo podobne objawy i bez ich wyjęcia nie da sie sprawdzić dokładnie luzu.
Stary 07-01-2015, 16:30   #5
kolopeter

Domyślnie

Amory stukalyby przy jezdzie, a ja bylem na podnosniku. Ogolnie bez silnika lewo/prawo glosne stuki, a nawet bardzo glosne. Po odpaleniu stuki sa mniejsze, ale slyszalne w kabinie,jesli radio nie gra. Kiedys stuki ja tylko na kostce , czy wertepach slyszalem. Teraz nawet i zonka slyszy, wiec coś w tym jestGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..znaczy pogłębia się. Auto bylo na szarpakach i jak mowilem: zawieszenie ok i tylko w momencie, jak gościu uwiesil sie na listwie, to przestalo momentalnie stukac.
Jak jeszcze mogę sprawdzić magiel, to nie wiem. A może jakis polecany sprzedawca regenerowanych z alledrogo

Ostatnio edytowane przez kolopeter ; 07-01-2015 o 16:39
Stary 07-01-2015, 16:47   #6
salom

A może tak jeżdzić dalej, i się nie przejmować, samochód skręca, a tak wywalisz kasę, i za chwile bedzie to samo, a po co ?

Sprawdzić luzy na końcówkach drążków, oraz na pionowych połączeniach stabilizatora, stuki sie przenoszą i ciężko ustalić.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2015, 19:32   #7
jaceks

Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014

belki i maglownice robi Kozłowski w Nowym Czarnowie.
Przywozi, odsyła, full serwis. Robi także na miejscu magle od ręki 2-3 dziennie, ale kolejka przynajmniej latem była na 1 miesiąc. zregenerowane maglownice na wymianę ma od ręki.
jaceks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2015, 22:48   #8
kolopeter

Domyślnie

Czy takze sam demontuje? Ogolnie wolalbym swoja regenerowac, bo chyba tylko tuleje sa wyrobione,zas zęby powinny byc ok
Stary 08-01-2015, 14:05   #9
jaceks

Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014

demontował u siebie, ale z racji małego miejsca mógł robic tylko jedno auto jednoczesnie, wiec w ciagu dnia mógł zrobić raptem 2 auta, w zależności od stopnia skomplikowania dostępu
jaceks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania