![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy MK1
Silnik: 2,3
Rocznik: 1996
|
Witam
Mam następujący problem, po odpaleniu i zejsciu z obrotów auto gaśnie jeśli nie będę trzymał go na obrotach. -Na odłączonym przepływomierzu chodzi, ale mocno falują obroty - po odłączniu dodatkowo silniczka krokowego chodzi ok, da się nawet jechać teraz co zostało sprawdzone: -przepływomierz był czyszczony i zakupiłem też inny używany podobno sprawny ale to nic nie dało -silnik krokowy jest nowy -czujnik położenia wału daje wyniki ok 385ohm, teraz na mrozie więc wygląda ok -czujnik położenia wałka rozrządu - ok 455ohm mam dwa i dają identyczne wyniki w tych samych temperaturach -tps sprawdzałem miernikiem i na zamknięciu ma ok 0,85 i 3,60 chyba przy pelnym otwarciu i nie wykazuje żadnych anomali przy otwieraniu -egru nie ma , evap pominięty zgodnie z opisem na forum, dla sprawdzenia lewizny zdjąłem też wężyk idący od skrzyni korbowej i zaślepiłem ssacy, dodam, że mam lpg i po rozgrzaniu i odpaleniu na lpg z podpietym wszystkim też gaśnie proszę o podpowiedzi co może być jeszcze powodem takiego stanu rzeczy |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy MK1
Silnik: 2,3
Rocznik: 1996
|
nikt, nic nie doradzi? sprawa jest dość pilna bo wychodzi mi przegląd w czwartek, gdyby nie to, to kupiłbym kabel i szprawdził jeszcze kompa, ale miałem nadzieję, że ktoś da mi jeszcze jakąś wskazówkę i zdąże
|
|
|
|