![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartosz
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 2002
|
witam,
mam problem z focusem 1,8 TDDI mianowicie, pomimo tego, iż w baku mam paliwo co jakiś czas wskazówka spada na zero i zapala sie kontrolka rezerwy, po jakims czasie znów wraca do prawidłowego wskazywania. zrobiłem test zegarów i chyba wszystko jest ok, gdyz wskazówka przechodzi przez caly zakres wskazania paliwa. Jakiś pomysł co jest przyczyną problemu ?? Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez bartosz03 ; 24-01-2015 o 11:14 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Miałem do niedawna to samo. U mnie była to wina pływaka. Coś mu się zwiesiło. Najprawdopodobniej dlatego że poprzedni właściciel nie lał do pełna. Proponuję Ci zalać do pełna przejechać ok 100km i znów dolać do pełna.... tak kilka razy aby pływak był cały czas obmywany przez paliwo. Albo pomoże (jak w moim przypadku) albo czeka Cię wymiana pływaka (na allegro jest mnóstwo do ropy za niewielkie pieniądze)
Pzdr. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartosz
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDDI