![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-03-2015
Model: Galaxy Mk1
Silnik: 2.3+LPG
Rocznik: 1998
|
Witam jestem tu nowy i mam takie pytanie posiadam Forda Galaxy Mk1 2.3+LPG
Mam pewien problem chcialbym go opisaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No wiec odpalam samochód i stoje w miejscu po ok 2 minutach przydusza auto i spadaja obroty do ok 700/min trwa to ok 30s i po tym czasie auto wraca na swoje oborty i juz jest wszystko spoko . Gdy odpale auto i nie poczekam to jadac po ok 2 min mi go przydusza dodaje gazu i nic obroty nie rosną . Jaka może być przyczyna ?? Ostatnio edytowane przez Laykonikk ; 16-03-2015 o 20:46 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Dominik
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3+LpgTech516
Rocznik: 2000
|
Czy w tym momencie odpala się klima? jeżeli tak to przejdź do pkt 2
Generalnie problemów może być pełno. 1) Przede wszystkim ogarnięcie układu zapłonowego, poczytaj to: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2) U mnie jednak to była wina wentylatorów na chłodnicy: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: adrian
Model: reno clio, volvo V40
Silnik: 2 1.2 16v, 1,9 Di
Rocznik: 2001, 1999
|
a to sie dzieje na benzynie czy jak przelaczy sie na gazie ?
|
|
|
|