![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kukasz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1,8 Gaz 16V 125km
Rocznik: 2002
|
Witam,
przepraszam ze zakładam nowy temat ale przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi. Wiec mam forda mk3 2002r benzyna. Jak go odpalę i ruszę od razu to wyrzuca mi płyn ze zbiorniczka od chłodnicy. w tym czasie nie działa ogrzewanie, auto podczas jazdy gaśnie. Natomiast jak odpale auto i poczekam 5 min i ruszę to nie bulgota płyn (powietrze wchodzi grubym przewodem z dołu bańki) i po krótkim przejechaniu leci letnie powietrze w kabinie. Walczyłem z tym w taki sposób: 1. wymieniłem korek od baniaczka dwa razy 2. założyłem nowy termostat z czujnikiem taki był wcześniej (założyłem firmy GATES, stary był inny). 3. przeczyściłem cały układ chłodzenia (wszystkie wężyki), 4. mechanik sprawdził czy uszczelka pod głowicą jest szczelna i jest ok. pompa wydaję się dobra więc pojechałem do mechanika, stwierdził ze wina jest w elektronice ze termostat (tu nie wiem, czy nie dostaje impulsu czy nie wysyła) ale ze się nie otwiera, po przejechaniu 40km kable te dwa cienkie co są na górnym rogu baniaka są gorące, woda z baniaku też, a chłodnica zimna. a ze w pobliżu nie ma dobrego elektromechanika (byłem u dwóch ręce rozłożyli. to proszę was o pomoc. nie wiem jak walczyć z tą usterką. Ostatnio edytowane przez kaligofer ; 23-03-2015 o 17:33 Powód: napisłem w temacie "problem" chciałbym zmienić nazwę |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Prosze przeczytać i poprawić tytuł tematu.
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988 |
|
|
|