![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo MK3 130KM oraz MK5 2016
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006 oraz 2016
|
![]()
Witam
Mam problem z seryjnym Radiem Sony w MK3 ( zmieniarka na 6 cd w radiu i bluetooth) Opis problemu: Każdorazowo po włączeniu radia ( zapłon/ restart/ itp) telefon próuje sparować się z radiem i pyta o kod ( 0000) jest to dosyć irytujace, że do połączenia nie dochodzi automatycznie. Telefon: Samsung S4 Co ciekawe ten problem nie występuje w przypadku innego MK3 z radiem Travel Pilot Blaupunkt. Zależy mi na rozwiązaniu: Wsiadam, zapalam silnik, radio się włącza, urządzenia są sparowane. Moje pytanie: Czy problemu szukać po stronie telefonu czy po stronie radia? A może ten typ Sony tak ma? Jeżeli ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać, będę wdzięczny za wskazówki. ROZWIĄZANIE: /Podpatrzone w wątku z radiami subaru i działa/ Należy usunąć z pamięci Radia Sony wszystkie telefony (maksymalnie 6) i sparować tylko jeden Procedura w skrócie: 1. Usuwamy wszystkie telefony z pamięci "Debond" 2. Z poziomu telefonu skanujemy BT i parujemy Ford Audio Po zapalaniu i gaszeniu radia, nie pyta już na telefonie o kod. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez spychacz84 ; 14-04-2015 o 23:43 Powód: Rozwiązany |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam
Poszukaj w telefonie opcji typu: "autopołączenie bez potwierdzania" i aktywuj ją (nie wiem jak w Twoim modelu ale u mnie jest coś takiego) pozdrawiam Arturek
![]() |
#3 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
![]()
A probowales innym telefonem polaczyc sie z tym Sonym?
Ja mam takie zachowanie jak opisales jako oczekiwane. Zastanawiające ze kod parowania za każdym razem masz ten sam. U mnie kody sie zmieniają. Jesli z innym telefonem będzie podobnie to możesz jeszcze spróbować aktualizacji firmware tego Sonego. Mój telefon to Nokia 735 ale wiem ze działa tak samo z HTC 8x i Sony Xperia J no i ze starym Samsungiem Omnia. |
![]() |
![]() |