![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Patryk
Model: MK3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2006
|
![]()
Witam,
Potrzebuję pomocy lub pomysłu co jeszcze sprawdzić. Wymienione zostały sprężyny przód i łożysko(lewe) amortyzatora . Od tego czasu jak wjadę na jakieś nierówności coś puka w lewym przodzie czyli tam gdzie wymienina była spręzyna i łozysko. po drugiej stronie grzir tylko byla wymieniona sprężyna cisza. Byłem na szarpakach nic. Co może być przyczyną? Albo co jeszcze zrobić aby to zdiagnozować? Coś mogli źle złożyć? Czy łożysko jakieś felerne? Z góry dzięki za pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-12-2014
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0TDDI 115KM
Rocznik: 2001
|
![]()
Wymień łącznik stabilizatora a najlepiej obydwa,nie zdiagnozujesz go na szarpakach ani łyżką.Może wydawać się że nie ma luzu ale na nierównościach będziesz to odczuwał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Imię: Patryk
Model: MK3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2006
|
![]()
ok dzięki zastosje się i dam znac czy pomoglo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
![]()
Mimo ze auto bylo na szarpakach, moga to byc amortyzatory.
U mnie pukal prawy przy zjezdzie z nierownosci (koncowa faza zjazdu ze spomalowacza kiedy amortyzator jest w najbardziej wysuniety i przechodzi do fazy kompresji)
![]() |
#5 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 04-04-2008
Model: Mondeo Kombi Ghia
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2001/2002
|
![]()
Tańsza opcja ( w razie "chybienia") to ten łącznik stabilizatora. Ja na 99% obstawiam właśnie ten łącznik ....
|
![]() |
![]() |