![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Focus MK 1,5
Silnik: 1.6 Benzyna
Rocznik: 2004
|
Witam, cześć i czołem!
Niedługo będę musiał swoim Focusem MK1,5 Combi przewieźć sofę, która wejdzie do niego na styk.. Jedynym problemem jest to, że tylne fotele nie składają się na płasko, tylko opierają się pod pewnym kątem, zmniejszając "wysokość bagażową". Czy jest jakiś łatwy sposób demontażu tych oparć? Czy muszę pamiętać o czymś szczególnym, by niczego nie popsuć? Szukałem odpowiedzi na forum, ale znalazłem tylko temat dotyczący montażu isofixa, a tam tylne oparcia nie były wykręcane całkowicie.. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Nie wiem jak jest w kombi ale w hb jeśli nie dźwignie się siedzisk w górę to tak samo oparcia są pod pewnym kątem, co faktycznie przeszkadza. Jednak po dźwignięciu siedzisk (są na zawiasach) można bez problemu położyć oparcia do poziomu, trzeba tylko wsunąć zagłówki. Gdyby jednak to nie wystarczyło, można to odkręcić otwierając siedziska i szukając tam na dole śrub torx, te siedziska też można wykręcić - śruby są dobrze widoczne.
|
|
|
|