![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: mondeo mk4 tdci
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
![]()
Panowie i Panie, mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość. Zakupiłem już jakiś czas temu dość dobrze wyposażonego mk4 z bluetoothem. Do tej pory jeździłem ze słuchawką, bo nie miałem dość czasu aby się konkretnie pobawić możliwościami wyposażenia tego samochodu aż do dziś. Kilka razy już parowałem "Ford Audio" i mojego Samsunga Galaxy S4. To się udaje zawsze, problem polega na tym, że za każdym razem rozmówca słyszy mnie ale ja jego nigdy. Dziś stwierdziłem, że trzeba zrobić z tym porządek. Kolega u którego byłem, ma chyba Xperię. Owy telefon bez najmniejszych problemów sparował i wszystko było słychać na dwie strony. Moja żonka również ma s4 i też nie da się gadać. Najbardziej mnie rozbawiło jak na pałę podłączyłem starą nokie 6303i i bez problemu śmiga.
Reasumując, urządzenie jest sparowane bez problemu, jak ja mówię to rozmówca mnie słyszy, ale ja już rozmówcy nie. Wiem, że to może i błahy temat, ale bardzo uciążliwy. Prośba o pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
|
![]()
Może to głupia podpowiedź, czy ustawiłeś głośność bluetooth w telefonie?
Miałam taki przypadek z LG, telefon sparowany , muzyka w telefonie włączona, a nie dawało na auto, bo był ściszony na maxa bluetooth. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam
Lista kompatybilności bluetooth [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
![]() |
#4 |
|
![]()
Wg Twojej listy Samsunga Galaxy S4 nie ma nawet na liście. Mam rozumieć, że może nie zadziałać ? A po za tym w momencie kiedy podłączył kolega Xperie czy ja tą Nokię, po zadzwonieniu na te dwa telefony, w lewym dolnym rogu(wyświetlacza na konsoli środkowej) od razu wyświetla się na zasadzie zasięgu siła głośnosci, a w S4 nic
Bump: Co nie zmienia faktu, że zaraz spróbuję Twoją metodę. Jak to się mówi, czasem najprostsze rozwiązania są najtrudniejsze.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Niestety nie udało się-coś musi być źle programowo. Tak jak mówię, wystarczy że podłączam Nokię i jak się na nią dzwoni, od razu wyskakuje skala głośności świadcząca o prawidłowym działaniu. Czekam na dalsze propozycje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::advanced
![]() Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
|
![]()
Ale skali nie ustawiłeś bo nie było na monitorze?
Tutaj za pomocą bocznego przycisku powinno zadziałać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Skala czyli prawidłowe podłączenie pokazuje się względem Nokii czy Xperii, ale już nie S4
Bump: Bocznym też nie działa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ford::average
![]() Imię: Lucas
Model: był S-MAX szukam nowszego :-)
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
To nie jest kwestia Samsunga S4 jako takiego bo mam takiego i wszystko smiga OK.
Nic nie musialem zmieniac - sprobuj znalesc kogos z innym S4 dla porownania ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi Durashift
Rocznik: 2007
|
![]()
A jaki masz soft w s4 ?
Ja mam Note III na 5.0 i mam problemy z książką i wyświetlaniem numerów wcześniej miałem Xperia Z1 i wszystko działało idealnie . Ja bym szukał przyczyny po stronie S4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ford::beginner
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy MK3
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2007
|
![]() |
![]() |