![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: MAREK
Model: MONDEO mk4
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2009
|
Wymieniłem ostatnio w moim mondeo pierścienie po odebraniu autka od mechanika i przejechaniu 100 km wywaliło mi wąż na dole chłodnicy, kolejne 300 km rozciekła się pompa wody czy to tylko przypadek czy mogą być tego inne powody np.zle splanowana głowicaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez DOLAY ; 05-08-2015 o 12:53 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
może być przypadek a może być np. uciekająca kompresja w układ chłodzenia a powodów może być kilka np. źle splanowana głowice, uszkodzona uszczelka głowicy, pęknięta głowica...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ewidentnie kompresja przedostaje sie do układu chłodzenia. Jeżeli do momentu wymiany pierścieni, wszystko było dobrze, to jest ewidentnie spartaczona robota przez mechanika.
Może przyczyną być jeszcze wadliwa, lub odwrotnie założona uszczelka pod głowicę. |
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Imię: MAREK
Model: MONDEO mk4
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2009
|
Z tego co się orientuje to jeżeli kompresja uciekała by do układu chłodzenia to węże robiły by się twarde a u mnie było wszystko w porządku.Pompa już wymieniona,mechanik twierdzi że ciśnienie prawidłowe,wentylator włącza się tak jak powinien, węże nie sztywnieją.Pozostało więc chyba tylko jezdzić i obserwować co się będzie działo.
|
|
|
|