![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
Proszę o pomoc jeśli ktoś zna rozwiązanie. Kilka dni temu przestał świecić ksenon. Sprawdziłem, okazało się że to nie palnik tylko przetwornica, Kupiłem nową, zmieniłem, świeci. Dziś zauważyłem, że prawa lampa, ta z wymienioną przetwornicą źle się poziomuje. Świeci trochę za nisko. Wykonuje pełny ruch, równo z lewą ale cały czas jest to poniżej poziomy lewej. W czym problem? Lampa nowa, po wymianie po szkodzie. Dwa tygodnie wszystko działało aż do awarii przetwornicy. Dość pilna sprawa bo niedługo wyjeżdżam. Nie wiem czy uderzyć do serwisu gdzie robili mi autko z ubezpieczenia i wymienili lampę czy to problem związany z nową przetwornicą? Forscan nie pokazuje żadnych błędów. Robiłem za jego pomocą ustawianie świateł ale bez efektu. Czy mogło się coś rozregulować w reflektorze z powodu kilkukrotnego wyciągania przy okazji walki z przetwornicą? Czy to jakiś błąd w komunikacji?
A może po prostu można je podnieść za pomocą manualnej regulacji?? Jest coś takiego? Widzę dwie śruby regulacyjne ale czy w reflektorach z samopoziomowaniem to działa? Ostatnio edytowane przez Paramedyk ; 11-08-2015 o 21:32 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
W wielu Okręgowych Stacjach Kontroli Pojazdów (tam gdzie robią przeglądy rejestracyjne) światła - w tym xenony - ustawiają bezpłatnie na stosownej maszynce. Warto podjechać, zapytać i mieć to zrobione jak trzeba...
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
Dziękuję. Dziś podjadę. Trochę się podstresowałem za dwa dni trasa wakacyjna a tu nie dość że przetwornica nadszarpnęła budżet to jeszcze problem ze świeceniem.
|
|
|
|