![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adrian
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Witam,
jestem posiadaczem forda mondeo mk3 , moje problemy z nim zaczeły się w zeszłym roku, Auto po wymianie wtrysków tego lata, teraz znów zaczyna coś się dziać. Przy jeżdzie na dużych obrotach czuje jakby obroty przeskakiwały, gdy rozpędzam auto to powyżej 5 tys obrotów już nie rozpędza się jak wcześniej, mimo, iż dodaje więcej gazu. Dziś miałem taka sytuacje, kiedy jechałem pod górkę auto nagle straciło na mocy i mimo, iż cisnąłem gaz on spowalniał. zatrzymałem pojazd, zgasiłem i odpaliłem, wszystko wróciło do normy. Dodam, że zadna kontrolka mi się nie zaświeciła. czy ktoś już miał podobny problem? Proszę o pomoc, ponieważ aktualnie znajduję się w Niemczech, a czeka mnie zjazd do Polski. Ostatnio edytowane przez adri17x ; 31-08-2015 o 18:19 Powód: zwrócenie uwagi poprzez moderatora. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Tak jakby, ponieważ na autach znam się tyle co ksiądz na prezerwatywach, a czek mnie do przejechania 800 km...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Jakiej mocy masz silnik 115 czy 90 KM?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
2,0 Tdci, 130 KM.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
A widzisz to zmienia postać rzeczy bo w profilu masz TDDi. "Sprężynka" mruga?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Gdy uzupełniałem profil, musiałem się pomylić, za chwile to zmienię.
Nie, właśnie sprężynka nie mruga, żadna kontrolka się nie zapala. 2 miesiące temu zostawiłem u mechanika 2,5 tys złoty, ponieważ już miałem podobny problem, właśnie ze sprężynka, o której mówisz... do regeneracji były wtryski... czyżby powtórka z rozrywki? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Czy auto kopci? Filtra paliwa wymieniony? Czujnik położenia wałka rozrządu jakiego koloru?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Auto kopci tylko na zimnym przez chwile , jak go odpale. Potem już nie. Filtr paliwa wymieniany, kiedy byly wtryski regenerowane. Czujnik położenia wału? Nie wiem nawet co to takiego... gdzie to mogę zobaczyć?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Może się zapowietrza, podłącz pod kompa może coś pokaże. Czujnik położenia wałka rozrządu znajdziesz pod szyną paliwową. Czujnik położenia wału korbowego może dwumasa się sypie i pełno na nim opiłków.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 04-04-2008
Model: Mondeo Kombi Ghia
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2001/2002
|
Cytat:
Przerabiałem to samo ale nie czas aby się o tym rozpisywac ..... Co do powrotu do Polski to calkiem możliwe że przy stałej predkości i delikatnym wciskaniu gazu na wysokich biegach to może Ci przez całą trasę nic nie szwankowac, tylko emeryckie przyspieszanie pozostaje ..... Ostatnio edytowane przez luckmar ; 31-08-2015 o 20:01 |
|
|
|
|