![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Mondeo Mk3 kombi
Silnik: 2.0 TDCI 115km automat
Rocznik: 2003
|
Witam
Mam pytanie dotyczące ładowania na wolnych obrotach bez obciążenia jak i pod obciążeniem. Podpinając miernik elektryczny pod klemy wskazania utrzymują się w okolicy 14.0V do 14.4V więc ładowanie jest OK. Jeżli zrobię test zegarów i ustawię wartość na "bat" to wskazania są zaniżone o jakieś 0.6V tzn jeśli miernik pokazuje 14.4V to komputer 13.8. Jakkolwiek bym nie kombinował to wskazania nigdy się nie pokrywają, licznik zawsze pokazuje wartości zaniżone. O co chodzi??? Miernik sprawny i pokazuje wszystko ok |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
Bylo wielokrotnie na forum. Zegary przeklamuja i to sie czesto zdarza. Nie masz sie czym przejmowac.
Maziane z tel.
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Mondeo Mk3 kombi
Silnik: 2.0 TDCI 115km automat
Rocznik: 2003
|
Szukałem o tym a jednak nie doszukałem się. W takim razie jeśli miernik pokazuje 14.4V a liczniki 13.8V to jest to tylko przekłamanie i niema sensu doszukiwać się problemu?? 13.8V w moim przypadku jest wartością optymalną?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
|
Sprawdzaj napięcie bezpośrednio tylko na klemach - to jest właściwy pomiar. Napięcie pokazywane na wyświetlaczu dotyczy innego punktu pomiarowego i nie można mówić o przekłamaniu. Traktuj to jako wartość orientacyjną np. do obserwacji w trakcie jazdy.
|
|
|
|