Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Transit
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-12-2015, 13:06   #1
HUBA-BUBA1
ford::amateur

Imię: HUBERT
Model: LAGUNA 2
Silnik: 1.9DCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Jakie można założyć wtryski

Witam.
Mam transita 99r 2.5D padł mi jeden wtrysk,w sumie to się rozpadł pękła końcówka i kawałek mam nadzieję że poleciła z silnika w długą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje pytanie jest takie że moje wtryski maja kolor zielony ,mam okazję kupić nowe ale są niebieskie czy to podejdzie? wiem że się różnią siłą sprężanie te moje mają niby 260 bar ale nie wiem ile mają niebieskie.pozdrawiam

HUBA-BUBA1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2015, 13:31   #2
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Jakie można założyć wtryski

W wątku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
masz tabele wtryskiwaczy.
Generalnie niebieskie wtryski są do silnika turbo z układem wtryskowym Lucas Epic, o mocy 100KM.
Jeżeli kupujesz kpl czterech wtryskiwaczy, to staraj się kupić najlepiej z takim samym numerem jak stare, a jeśli nie ma szans, to przynajmniej do silnika z taką samą pompą i zbliżoną mocą i z tych samych lat. Czyli ewentualnie czerwone nr Stanadyne 33405 lub 33706, najlepiej zielone 33704.
Jest sporo chińszczyzny na rynku, trudno powiedzieć jaka jest jakość, chociaż te modele były produkowane długo w Chinach. Najlepiej jest brać oryginały Stanadyne/USA.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 07-12-2015 o 13:38
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania