![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-06-2013
Model: Focus MK2 Lift
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam serdecznie!
Mam nadzieję, że nazwa tematu jest prawidłowa. Jeżeli nie, bardzo proszę o zwrócenie uwagi, ewentualnie wskazówkę jak poprawić (tak, czytałem regulaminGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Posiadam Focusa Mk2 Lift, 1.6 BENZ. Problem mój jest dość nietypowy, otóż : czasami są sytuacje, gdzie po etapie włączenia zapłonu i próby uruchomienia silnika, wszystko gaśnie. Auto nie reaguje w żaden sposób, traci napięcie. Głównie odpala normalnie, ale raz na powiedzmy kilkanaście razy mi się to przytrafia, i jest to naprawdę irytujące. Ciekawostką jest to, że kiedy otwieram maskę, ściągam plastikową pokrywę ochronną od akumulatora, to samochód nagle "zapika" kilka razy alarmem i auto odzyskuje napięcie. Podkreślę, że w żaden inny sposób nie działa, tylko zdjęcie pokrywy ochronnej od akumulatora. Kompletnie nie wiem co jest powodem. Spekulowałem, że wina może leżeć po stronie tego felernego alarmu, ale jak wspomniałem - nie mam pewności CO to może być. Bardzo proszę o pomoc, będę wdzięczny za każdą odpowiedź! Pozdrawiam! Ostatnio edytowane przez Rus7y ; 26-01-2016 o 21:48 Powód: literówki |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
![]()
Zdejmi klemy przeczysc je oraz kabel przykrecony na kielichu amorka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Z samego rana wstanę wcześniej przed pracą i wyczyszczę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dam wówczas znak na dniach czy pomogło czy problem wciąż występuje. Dziękuję! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
![]()
tylko kolejnosc zachowaj przy zdejmowaniu minus potem plus a przy zakladaniu plus potem minus
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::advanced
![]() Imię: Maciek
Model: Kuga MK2 FL / Fiesta MK7
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM / 1.25 Pb 82 KM
Rocznik: 2017 / 2011
|
![]()
Przeczyszczenie styków - niby głupia sprawa, a rozwiązuje połowę problemów z elektryką.
U mnie na przykład w czasie jazdy elektryka całkowicie zanikała na ułamek sekundy. Błędy komputera pokazywały skoki napięcia poniżej 8V i powyżej 24V w układzie ESP. W opisie błedu informacja, że szczotki alternatora do wymiany. Wyszczotkowałem porządnie styki, które opisał krzys1968, przesmarowałem smarem miedziowym i od tej pory samochód już nie sugeruje mi usterki alternatora Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford Kuga 2.0 TDCi 180 KM manual MK2 FL ST-Line [Mica Shadow Black] Ford Fiesta 1.25 Pb 82 KM manual MK7 pre-FL 4-d [Panther Black] był Ford Focus 1.8 TDCi 115 KM manual MK2 FL Hatchback [Panther Black] |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Przeczyszczenie styków oraz smar miedziowy załatwił problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Temat do zamknięcia, dziękuję serdecznie za porady! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |