![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-02-2009
Model: Ford Focus MK III
Silnik: 1.6 125
Rocznik: 2013
|
Jeżeli ktoś jest zainteresowany dodatkowym podświetleniem na nogi w Focus’ie MK2 FL to proponuję zerknąć pod deskę rozdzielczą. Od strony kierowcy jak również pasażera (u mnie wersja FX silver) są gniazda na żaróweczki W5W i podpięta do nich instalacja zasilająca. Wystarczyło uzupełnić gniazda o żaróweczki (w moim przypadku diody białe odpowiednik W5W) i podświetlenie działa :-) – drobna rzecz, wkład pracy niewyczuwalny a cieszy. Próbowałem czerwone diody, które teoretycznie ładnie nawiązywałyby do podświetlenia deski rozdzielczej ale okazały się zbyt słabe. Standardowe W5W żarnikowe świecą jak dla mnie zbyt mocno – widać za bardzo to co wnosimy na butach, przy białych diodach już tak nie (wiadomo trochę słabsze) – ale to wg uznania. Oczywiście jeżeli diody to świecące szerokokątnie.
Ostatnio edytowane przez gorzgrze ; 16-09-2009 o 19:33 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: M
Model: Modeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM
Rocznik: 2017
|
Czy dobrze myslę?? To jest to gniazdko po lewej stronie sprzęgła??
Nie widziałem czy żaróweczka tam wejdzie, ale nic innego tam nie widać! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-04-2008
Model: Focus III FL St Line
Silnik: 1.5 Ecoboost 150 KM a może więcej
Rocznik: 10.2017
|
nie nie ono jest po obu stronach konsoli środkowej (jedno dla kierowcy i po drugiej stronie dla pasażera) pod deską rozdzielczą.
też sobie założyłem żaróweczki i ładnie świecą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Marek ; 08-01-2012 o 17:38 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-02-2009
Model: Ford Focus MK III
Silnik: 1.6 125
Rocznik: 2013
|
Na zdjęciu - jest to raczej spinka tapicerska. Schodząc od kierownicy prawą ręką wzdłuż kolumny kierowniczej i jak się kończy dolny plastik deski rozdzielczej troszkę dalej w tej linii - tam szukać, lub niewygodnie ale pewniej - zanurkować pod kierownicę głową i poszukać białego plastiku, do którego dochodzą dwa przewody. Ewentualnie jakieś lusterko :-)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
SZACUN!
U mnie też działą - wersja FX GOLD, ale jazda he he he. Jestem ciekaw, czy jest więcej takich łatwych do przerobienia rzeczy np. ogrzewane lusterka, elektryczne szyby z tyłu itp. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Faktycznie. 2 złote za żaróweczki a jaki szybki efekt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oprawka jest porządnie przytwierdzona, nie ma co szukać kabli i tylko popatrzeć dokładnie i od razu ją widać.
Polecam każdemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: focus 3
Silnik: 1.6 tdci(95)
Rocznik: 2012
|
Powiem ,że prze jaja u mnie też działa wersja FX Silver. polecam
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Czyli wiadać że podświetlanie działa we wszystkich Fokach II i Fokach II po FL.
Widocznie jeśli zamawiasz lusterka z podświetlaniem chodnika to dodatkowo dokładają wtedy żarówki pod nogi, bo w takim pakiecie to chyba sprzedają. Szepne znajomemu z salonu żeby na tym kasę robił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-06-2009
Model: FORD TRANSIT
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2008
|
U mnie probowalem i nie dziala ,wersja trend. Wsadzilem zaroweczki zamknalem auto i otworzylem z powrtotem aby lampa w podsufitce sie zapalila, a w nogach nie stety nie zadzialalo :/
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: S-Max MK II
Silnik: 2.0 TDCI 150KM