![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-09-2020
Model: Focus MK4 st-line
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2020
|
![]()
Czy ktoś z kolegów może rozwiązał problem z hubem usb? Mianowicie chodzi o zwykły hub usb który wpina się do portu usb. Poi wpięciu hub normalnie działa ale do zgaszenia silnika. Oczywiście po wpięciu wyskakuje że nie obsługuje huba usb ale działa normalnie. Może jest możliwość przełączenia jakiejś opcji forskanem aby normalnie działał po ponownym uruchomieniu? Próbowałem i aktywny hub z własnym zasilaniem i pasywny, oba działają ale gdy wyłącze i włącze zapłon już go system nie widzi niestety i trzeba wyjąć i włożyć wtyczkę usb aby zatrybił. Dziwna opcja i zbyteczna aby blokować hub. Proszę napiszcie jak się pozbyliście komunikatu i tej pseudo zbędnej blokady.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
"Dziwne" to jest raczej podejście Kolegi. Najprostsze rowiąznie nie jest brane pod uwage: "zalożyć taki hub, jak powinien być w tym aucie"... Jednak warto zastosować, bo nie będzie żadnych problemów! Hub z komunikatem, że "nie jest obsługiwany" jest "za stary" - pochodzi z czasów, gdy nie był zastosowany właściwy układ do obsługi "wymagań" Appla. Huby "cywilne" to dp zastosowania w domu a nie do Sync3. Więc powtórzę - "dziwne pomysły Kolegi"...
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Widzę że kolega wynosi baaardzo dużo do tematu ale mimo wszystko dziękuję. Jeżeli bym prosił o takie rozwiązanie nie pisałbym tego tematu. Dziwne bo jak widać nie współpracuje a potrzebuje podłączyć "normalnym" hubem kilka sprzętów i może kolega mnie uświadomi jaki typ "powinien" być w tym aucie zastosowany i nie chodzi mi o hub który jest montowany do deski lecz " normalny"? Potrzebuje zainstalować trzy urządzenia USB więc potrzeba do tego huba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Oprogramowanie Sync3 ma listę obsługiwanych hubów. Inne niż z listy zachowują się "już Kolega wie jak". Kontrola jest standardowa - w oparciu o VID/PID. Ponieważ ja nic nie wnoszę, to Teraz Kolega poczeka sobie na "wniesienie" czegoś przez innych... Powodzenia!
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Właśnie "samemu wnieść" czyli nie korzystać i nie wnosić nic na forum które jak kolega wie właśnie służy do pytania i pomocy ale kolega"pomaga"więc po raz kolejny dziękuję za pomoc i życzę miłego dnia bo chyba tego potrzeba. Ja zaś pytam innych forumowiczów bo "dziwi" że w Mercedesie podłączam hub i wszystko działa jak należy a tutaj cuda. Niestety nie znam tej listy którą obsługuje sync3 i dlatego moje pytania.
|
![]() |
![]() |