Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-05-2016, 18:56   #1
kozi1993
ford::amateur

Imię: darek
Model: mondeo
Silnik: 1800
Rocznik: 2003
Domyślnie Uszkodzony wężyk odpowietrzenia

Witam jestem w posiadaniu forda mondeo mk3 1.8 16v 125km. Miałem wymienianą pompę paliwa i podczas ściągania zbiornika mechanik nie odczepił jednego wężyka odpowiedzialnego za odpowietrzenia, jeżeli ten wężyk nie jest szczelny będzie to miało wpływ na prace silnika np przerywanie , utrata mocy , gaśnięcie przy niskim stanie paliwa proszę o pomoc bo juz niewiem teraz poodczas jazdy na autostradzie przy 120km/h szarpalo caly czas nie chciał przyspieszać 2 dni wczesniej zapaliła mi się kontrolka silnika pojechalem do mechanika do holendra bo jestem aktualnie w Holandii i mechanikowi kazałem wymienić filtr paliwa i podłaczył kompa i niby nic nie wykazło wiec ja juz niewiem co moze być moze ktos mial podobny problem prosze o pomoc

Ostatnio edytowane przez kozi1993 ; 31-05-2016 o 19:02
kozi1993 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-05-2016, 21:24   #2
Piotr194
ford::advanced

Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 16v Benzyna/Gaz
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Uszkodzony wężyk odpowietrzenia

Ja mam podobny problem zwiazany z przyspieszeniem i czasem falowaniem po odpaleniu. Wymienilem pompe paliwa na WRC pochodzila super z 400 km i padla zaczla jakos dziwnie charczec. Wymienilem na gwarancji wzialem taka sama , bo innej nie mieli zalozylem i (pedal gazu sztywny) juz czuje , ze bedzie moc. I faktycznie byla do zgaszenia auta. Jak wsiadlem po 6 h to pedal gazu juz byl miekki i slabo przyspieszalo auto. odpowietrzylem tym wentylkiem na listwie jescze raz i gaz zrobil sie juz twardszy i auto lepiej sie zbiera , ale juz nie to co na poczatku jak wlozylem pompe i tez nie wiem co to moze byc. Zamowilem kolejna pompe z tym , ze juz za mniejsze pieniadze i uzywana , ale oryginal zobaczymy.
Piotr194 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania