![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2007
|
Witam serdecznie. Zakupiłem autko mondeo i mam pytanie dotyczące kontrolki jakby płatka śniegu w liczniku. Po włączeniu zapłonu zapala sie na jasno i po chwili na czerwono, temperatura na zewnatrz 18 stopni i taką pokazuje termometr na desce. Czy to jest normalne? Czy to jest od grzania świec? i drugie odrazu pytanie żeby nie zakładać nowego tematu dotyczące radia. Panel radia (srebrne jest 6000cd) świeci się ale nie wyświetla cyfr/liter. tzn że nie jest nieaktywny. Radio działa prawidłowo, idzie zmieniac wszystko i przy kierownicy tez idzie sterować radiem i na wyświetlaczu na liczniku pokazuje stacje radiowe tylko wyswietlacz radia świeci ale nie pokazuje zadnych znaków. Czy to radio jest do wymiany czy idzie to naprawić? Szukałem na forum ale znalazłem tylko odnośnie starszego modelu radia info a nie takiego. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
Ta kontrolka ostrzega przed gołoledzią i zapala się żółta przy około 4stopniach a czerwona na mrozie.Nie ma nic wspólnego ze świecami,zresztą wszystko pisze w książce obsługi.Mam to samo radio i wszystko się wyświetla,czyli panel do wymiany
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2007
|
ok, dziekuje odnośnie drugiego tematu.
Pytanie moje jescze odnośnie tego płatku śniegu. Powinna się kontrolka zapalać od 4stopni z tego co już teraz wiem i poniżej na czerwono sygnalizując że jest mróz. Umnie na dworze 18 stopni, w liczniku na wyswietlaczu 18 stopni także coś nie działa także pytanie co wymienić naprawić? termometr zewnętrzny musi chyba być sprawny skoro pokazuję prawidłową temperaturę. Z góry dziękuję. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008
|
Jeżeli ta kontrolka po chwili gaśnie to wszystko ok . Jak pewnie zauważyłeś inne kontrolki też na chwilę się zapalają i gasną .
|