![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Fiesta VAN
Silnik: 1,4 TDCi
Rocznik: 2007
|
Witam.
Szperam już od jakiegoś czasu po internetach i po aukcjach w poszukiwaniu tłumika/kompletnego układu wydechowego. I tu pytanie czy ten schemat który załączyłem do posta to na 100 % jest schemat układu który będzie pasował do Fiesty Van 1,4 TDCi z roku 2007??? Czytałem już, że Bosal to dobry producent, ale może ktoś poleci producenta jakiegoś tańszego zamiennika który także nie jest tragicznej jakości? Czy może jednak warto inwestować w ten Bosal? Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 21-06-2016 o 12:43 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
|
Zmieniałem ostatnio kompletny wydech, ale bez katalizatora (bo po co).
rura plecionka tłumik środkowy tłumik końcowy Znalazłem na Allegro firmę, z Polski, z Chorzowa co tłumiki produkuje i taki zamówiłem. 250zł za całość. Minusem zamiennika jest to, że tłumik końcowy jest mniejszy niż oryginał i mam problem z wibracjami na mocowaniu. Poza tym całość jest ok. Pojutrze mam nadzieję problem w warsztacie rozwiązać. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Fiesta VAN
Silnik: 1,4 TDCi
|
Po przeczytaniu wielu opinii i za namową znajomego zdecyduję się chyba na firmę Asmet - polski producent, ponoć bardzo dobre zamienniki.
|
|
|
|