Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-10-2016, 10:59   #1
mariobros28
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: s-max
Silnik: 2.0 diesel
Rocznik: 2008
Domyślnie Nawigacja nie pokazuje prawidłowej pozycji

Witam.
potrzebuję porady związanej z nawigacja w moim s-maxiku

Problem polega na tym że po uruchomieniu auta i navi na wyświetlaczu nie pojawia się aktualna pozycja tylko pozycja gdzieś w Niemczech.

Raz po raz navi odpali normalnie aktualną pozycję

navi niby normalnie działa bo można ustawić trasę ale miejsce startowe zaczyna się w Niemczech w jakiejs miejscowości i obliczenia trasy sa kosmiczne (500...km)itd.

Navi widzi normalnie satelity

Wyciągałem CD czyściłem ale nic to nie dało resetowałem ustawienia pozycji ale to również nic nie daje

Może ktoś miał podobny problem

Bump: może ktoś wie gdzie można pobrać najnowsze navi do samodzielnego wgrania może taka aktualizacja mi pomoże i problem się rozwiąże

Ostatnio edytowane przez mariobros28 ; 23-10-2016 o 16:03 Powód: błąd
mariobros28 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-10-2016, 11:14   #2
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Problem Z Nawigacją

Cytat:
Napisał mariobros28 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Navi widzi normalnie satelity
jeśli widzi normalnie(ile ich masz) tak piszesz i koordynaty łapie . To pojeździj troszkę .Ostatnio koledze robiłem i dokładnie taka sama sytuacja była , czyli gdzieś tam w Niemczech jakaś miejscowość na B....... i koledze załapało po przejechaniu około 30km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tak poza tym zapraszam na aktualizację nawigacji i jej spolszczenie to wersji z ciemnym tłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdr Tomek
Stary 23-10-2016, 11:19   #3
mariobros28
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: s-max
Silnik: 2.0 diesel
Rocznik: 2008

ostatnio miałem 4 satelity i chyba też 6 kiedyś pokazało

jazda nie pomaga nawet automatyczna kalibracja nic nie daje stoi na 0% nawet 1H
mariobros28 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-10-2016, 11:27   #4
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał mariobros28 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ostatnio miałem
no to kupuj antenę może jednak ona niedomaga . Koszt znikomy [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Odpowiedz

Zasady postowania