![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-01-2014
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
![]()
Cześć wszystkim, jestem w trakcie montażu okablowania do lepszego audio - wzmacniacz standardowo w bagażniku więc przez cały samochód muszę przeciągnąć przewody. Zasilanie mam puszczone prawym progiem, przewody od wzmacniacza do głośników również progami. Rozglądam się za miejscem, którędy przeciągnąć przewody sygnałowe z radia do wzmacniacza, tak aby nie generować na nich zakłóceń. Planowałem je przeciągnąć gdzieś w okolicach środkowego tunelu, jednak dzisiaj oglądałem tamte miejsca i albo jest bardzo ciasno pod tapicerką, albo co kawałek idzie jakaś wiązka która ogranicza dostępne miejsce i dodatkowo może generować zakłócenia.
Ktoś ma sprawdzone miejsce, którędy w Mondeo MK4 można przeciągnąć w miarę łatwo przewody sygnałowe od radia do bagażnika? Będzie tego 4szt więc kilka centymetrów miejsca jest potrzebne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
![]()
Idż tak jak fabryka - za główną wiązką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
A gdzie ona jes? ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
po prawej stronie strona pasażera , pod wykładziną.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
![]()
...tylko nie zapuszczaj się sygnałówkami w okolice skrzynki bezpieczników, bo będą zbierały zakłócenia.
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Pewnie przed przeciągnięciem przewodów sygnałowych poeksperymentuję z ich ułożeniem na wierzchu żeby nie okazało się, że jednak jakieś zakłócenia ściągają.
Jeszcze mam jedno pytanie, jest gdzieś w bagażniku dobre miejsce do podłączenia masy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Jest masa mas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tzn. otworów w karoserii masz bez liku, znajdziesz też już podłaczone kable.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
A coś, co dałoby rade z przewodem 35mm2 i prądami do 100A? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szukać pod boczkami? Bo trochę kiepsko jest je ściągnąć. |
![]() |
![]() |