![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-08-2011
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDDi 115KM
Rocznik: 2002
|
Witam kolegów.
Podmieniłem wczoraj uszkodzony sterownik pompy VP44 na sprawny, używany od pompy z tym samym numerem. Rozumiem, że należy teraz sparować immo i potrzebny do tego VCM/KTS...Ktoś może polecić kogoś z Krakowa kto jest w stanie mi to zrobić? Aha i mam nadzieję, że po podmianie sterownika nie trzeba kalibrować pompy na stole probierczym bo tutaj spotkałem się z różnymi opiniami... Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Poradziłem sobie sam z zaprogramowaniem modułu PATS (chodź niektórzy twierdza, że się nie da prostym interfejsem).
Mam natomiast kolejny problem... auto odpala, przez chwile pracuje normalnie, a potem silnik zaczyna szarpać na jałowym. Przy dodawaniu gazu nic nie szarpie, wykręca się na obroty, nie dymi i nie pokazuje żadnych błędów... Sprawdziłem wszystko pod kątem nieszczelności. Przekaźnik pod aku wymieniany. Pompka przy baku wymieniana 1,5roku temu, słychać, ze działa i nie przerywa. Jest szansa, że jeszcze nie jest dobrze odpowietrzony? Czy może sterownik, który miał być sprawny jednak nie jest do końca sprawny? Zaznaczam, że przed wymiana i uszkodzeniem sterownika silnik pracował wzorowo. Ostatnio edytowane przez kohegen ; 08-10-2016 o 12:37 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Zamieszczam jeszcze 2 filmiki ukazujące pracę silnika. Pojawia się również taki charakterystyczny odgłos kiedy auto schodzi z obrotów. Ktoś pomoże w diagnozie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|