![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: MK4 Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2011
|
Witam;
Zakupiłem aktualizacje map z roku 2016. Poprzednio miałem wersję z 2014. Ponieważ proces aktualizacji zawiesił mi urzadzenie, a po restarcie (odpięcie akumulatora) niby wszystko działa, to chciałem sie upewnić jaka mam teraz wersję mapy w nawigacji. Przeszukałem internety i niestety nie znalazłem :-( Prośba o podanie sposobu jak tego dokonać ? Czy w trybie serwisowym ? Z góry bardzo dziekuję Pozdrawiam Pan Robótka :-) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-06-2007
Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
|
jesli dobrze pamietam, to soft w 2014 i 2016 jest taki sam. inna jest tylko zawartosc map. pytanie , czy pojawilo ci sie okienko,ze chce updetowac software , czy tylko pasek ,ze sie aktualizuje.
jesli to drugie , to aktualizuje sie za kazdym razem jak odpalasz radio. poprostu zczytuje jaka masz mape . mozna sie o tym przekonac odpalajac szybko navigacje po uruchomieniu radia. jesli aktualizowal ci sie software, to mozesz powtorzyc operacje wgrywajac oprogramowanie z 2015 roku dla tej nawigacji i dopiero po tym wsadzic sd z mapa. powinien pojawic sie monit , czy chcesz zaktualizowac oprogramowanie navi. oczywiscie zgadzasz sie i wtedy masz pewnosc, ze wszystko sie zaktualizowalo tak jak trzeba .
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: MK4 Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2011
|
Po włożeniu nowej karty z mapa pojawiło się okno z informacją, ze w czytniku jest nowa wersja i zapytanie czy aktualizować. Po wybraniu opcji aktualizacji pojawił się pasek z postępem, jednak ni sie nie działo tzn. zaden postep nie był widoczny. Po około 15 minutach wyłaczyłem radio mimo komunikatu, zeby nie przerywać procesu. Nastepnie radio nie dało sie właczyć, pomogło dopiero odpięcie aku. Dla sprawdzenia czy będzie ok, przed ponownym włączeniem napiecia umieściłem w czytniku kartę ze stara mapą i nawigacja uruchomiła sie bez problemu. Następnie wyłaczyłem urzadzenie i włożyłem mapę najnowszą. Również uruchomienie przebiegło bez zarzutów, tylko tym razem nie było komunikatu o konieczności aktualizacji, więc podejrzewam, że w takim razie musiała ona sie udać, ale chciałbym mimo to sprawdzić jaka wersja aktualnie siedzi w środku :-/
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-06-2007
Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
|
Byla jakas tam kombinacja klawiszy. Nie pamietam.
Ale możesz Sobie nagrać soft jakiś inny np 2015 i włożyć do radia Będzie monit o obecnej wersji i jaka jest na SD.
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Siemka.
Wejdź do menu serwisowego, tam masz wszystkie informacje. Odpal radio i wciśnij MENU i NAVI na raz i przytrzymaj jakiś czas. Wychodzisz wciskając np MENU Wszystko jest kilka tematów niżej [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jak nie masz pewności to włóż starą mapę i zobacz jaka jest wersja a potem włóż nową i zobacz czy się zmieniło.
Ostatnio edytowane przez mszh725 ; 27-10-2016 o 16:24 |
|
|
|