![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: marcin
Model: Ford Smax bmax
Silnik: 2.0tdci 1.0 ecoboost 125km
Rocznik: 2012 2015
|
witam, co prawda znalazłem już podobny problem na forum ale stary i nie da się do tego podpiąć więc zakładam nowy temat, tak więc do rzeczy...
Od paru dni przy manewrowaniu na parkingu, gdy ruszam przy pełnym skręcie w lewo wyczuwalne są dziwne odgłosy jakby lewe przednie koło ruszało na żwirze i przez chwilę stało w miejscu , wydaje mi się również że w momencie gdy ruszam czuję delikatną wibrację na kierownicy. dziś dodatkowo gdy cofałem słyszałem metaliczny dźwięk (wręcz pisk ) jakby coś tarło ale gołym okiem nic nie widać, po chwili problem ustał ale jednak był. Wydaje mi się że dźwięk dochodził tak jakby z tego przedniego lewego koła. Od czego radzicie zacząć sprawdzanie? Samochód mam od ponad roku, nie był bity, opony nowe, przebieg 291 tys więc ma prawo coś tam domagać się wymiany. Dzięki za porady. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-08-2015
Model: S-Max
Silnik: turbokaszel
Rocznik: 2011
|
Ja podobny efekt drgań zauważyłem ostatnio jak rano ruszam na kostce ze skręconą kierownicą. To chyba znak że trzeba zimówki zakładać bo efektu tego nie ma jak opony mam ciepłe. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może u Ciebie jest to samo?
Ostatnio edytowane przez klucho ; 23-10-2016 o 21:45 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
nie, u mnie to niestety ale coś więcej tylko nie wiem właśnie co .... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
nikt nic nie podpowie ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Nie skręcać kół do oporu, piszczy pasek wspomagania, przy maksymalnym skręcie pompa
się zatrzymuje, a lużny pasek ślizgający sie po kole pasowym wydaje takie dżwięki. Nic nie robić, jeżdzic dalej, robic tak jak wyzej, ew zmień pasek na nowy.. |
|
|
|
#6 |
|
|
to nie pompa. Piszczało przy jeździe na wprost i przy cofaniu, Teraz co prawda ustało, ale przy skręcie w lewo koła jakby boksowały w miejscu, tzn jest takie wrażenie jakby jedno koło ruszało jakby z poślizgiem ale samochód normalnie rusza z tym że coś tam się dzieje niedobrego. W najbliższym czasie jadę wymienić oleje i filtry, zmienię chyba już oponki na zimowe i powiem niech tam zerkną to będę więcej wiedział ale dzięki za podpowiedź. pozdrawiam
|
|
|
|