Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-10-2016, 16:57   #1
SLO 303
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Zmiana fabrycznego radia / sterowanie kierownicy

Powitać. Tak jak w temacie, jestem na etapie zmiany fabrycznego radia na Pionnera Avic D3. Posiadam sterowanie radia z kierownicy z mondeo mk3, powinno wszystko działać tak samo ( wg. firmy caraudio która zajmuje się tym profesjonalnie i ma takie sterowania w sprzedaży Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Do rzeczy, zamiana samej kostki z mondeo do s-maxa to nie problem, ale pozostają mi 3 kabelki które za gwizdek nie wiem gdzie mam wsadzić. Jeden z nich to niebieski który jest w mondeo a nie ma go w s-maxe i następne 2 to fioletowe które wychodzą z adaptera sterowania kierownicy i nie wiem gdzie je podpiąć do fabrycznej instalacji w s-maxie... jakieś sugestie ponieważ nie chcę robić metodą prób i błędów.
dorzucam zdjęcia poglądowe, ponieważ potrzebuję łopatologicznej odpowiedzi
ten kabelek w tą dziurkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

SLO 303 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2016, 17:04   #2
cliner
ford::professional

Imię: Tomek
Model: NieFord-Skoda Octavia vRS
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Zmiana fabrycznego radia / sterowanie kierownicy z mondeo mk3

No to jak ta firma twierdzi,że się da to niech podepnie.Trochę inna generacja aut,okablowanie też się różni jak widać.W Mk3 nie było raczej wysterowania na takie wyświetlacze , które występują w S-Maxach.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
269KM/429Nm by Heko(było),następne(było) 275KM/427Nm...jest 324KM/483Nm...
cliner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2016, 17:16   #3
SLO 303
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał cliner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to jak ta firma twierdzi,że się da to niech podepnie.Trochę inna generacja aut,okablowanie też się różni jak widać.W Mk3 nie było raczej wysterowania na takie wyświetlacze , które występują w S-Maxach.

pal licho z wyświetlaczem, i tak mam zwykłe zegary a nie conversa, bardziej chodziło mi o samo sterowanie z kierownicy
SLO 303 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2016, 18:22   #4
cliner
ford::professional

Imię: Tomek
Model: NieFord-Skoda Octavia vRS
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2016

Sterowanie też jest inne.Wystarczy porównać schematy elektryczne.

269KM/429Nm by Heko(było),następne(było) 275KM/427Nm...jest 324KM/483Nm...
cliner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania