![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 145km
Rocznik: 2008
|
Panowie mam problem, dziś rano wsiadam do auta,wyjeżdżam i zauważyłem,że kierunkowskazy nie dzialają. Nie słychać nawet cykania.
Natomiast awaryjne działają normalnie, świecą i je słychać. Nie widziałem aby ktoś miał podobny objaw,bo albo świeci przód, a tył nie, albo nie działają też awaryine Jeszcze nie miałem czasu grzebać, ale macie akieś propozycje? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus MK3 kombi
Silnik: 1.5 TDCi 95KM
Rocznik: 2017
|
Przełącznik pod kierownicą, tu bym szukał przyczyny.
Wytaplane z MotoG3
|
|
|
#3 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 145km
Rocznik: 2008
|
Cytat:
W sensie manetka od kierunków czy jest jeszcze jakiś inny przełącznik? Dzisiaj spróbuję rozebrać manetkę i przeczyścić styki,zobaczymy. Czytałem coś o przekaźniku znajdującym się pod schowkiem pasażera. Do ściągnięcia manetki od kierunków trzeba ściągać kierownicę? Edit: już wiem,że kierownicy nie trzeba ściągać dzięki poradnikówi z forum. Na chwilę obecną udało się naprawić kierunki,wystarczyło postukać w okolicach manetki. Ale pewnie prędzej czy później będę musiał to przeczyścić. Ostatnio edytowane przez Yoo! ; 16-11-2016 o 16:46 |
|
|
|
|