![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-04-2025
Model: Ford Focus
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
Witam, mam forda focusa MK3 2016 diesel 2.0
Podczas jazdy wyskoczył mi błąd usterka silnika i wskazówka od temperatury spadła do zera. Po podłączeniu komputera wyszło że padł czujnik termostatu. Zamówili mi po vinie termostat cały za 250 zł. Wyszło że to jednak nie ten tylko ten duży termostat elektroniczny musi być za 900zl. Pytałem czy można wypiąć i wymienić tylko sam czujnik na nowy montując go w starym termostacie. Mechanik twierdzi że nie można go wyjąć i trzeba wymienić cały termostat elektroniczny. Jaka jest prawda? Bo można kupic sam czujnik na necie więc chyba jest jakaś możliwość wypięcia go z obudowy termostatu? BARDZO proszę o pomoc bo muszę dziś to zamówić a nie chce wymieniać całości jeżeli to nie jest konieczne. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Mam takowy czujnik temperatury ze swojego starego termostatu, leży sobie w garażu, sprawny. Jak najbardziej bez problemu da się go wykręcić. Natomiast nie występuje jako część zamienna.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| czujnik płynu chłodzącego |
|
|