![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Kuga MK3
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2023
|
Dziś jadąc po mieście zatrzymałem się na światłach i nagle bez przyczyny (chyba) bo nie było żadnej informacji na zegarach kuga zaczęła wydawać dżwięki coś w rodzaju nie zapiętych pasów lub drzwi tak może z 5 razy. Gdy tylko ruszyłem dżwięki zanikły stałem lekko pod górkę z wciśniętym hamulcem.
Temperatura +10 więc to nie śnieżynka.Co to mogło być ? bo w instrukcji obsługi nic nie znalazłem albo żle szukałem. Rano jeszcze podłączyłem kabelek i zapisałem błędy może to coś pomoże ===PCM DTC Brak=== Pomyślny odczyt DTC, nie było kodów błędów Moduł: Moduł sterowania pracą silnika (Power Train Chain Control Module). ===END PCM DTC Brak=== ===OBDII DTC Brak=== Pomyślny odczyt DTC, nie było kodów błędów Moduł: Diagnostyka pokładowa II ===END OBDII DTC Brak=== ===ABS DTC Brak=== Pomyślny odczyt DTC, nie było kodów błędów Moduł: Moduł układu przeciwblokującego ABS / Układu przeciwpoślizgowego TCS ===END ABS DTC Brak=== ===EPS DTC U0100-20=== Kod: U0100 - Utrata łączności z PCM Status: - Wczesniej zapisany kod DTC - nieobecny w czasie wydania polecenia. - Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC Moduł: Elektronicznie sterowany układ wspomagania kierownicy Szczegóły kodów usterek Utrata łączności z PCM Uwaga : DTCs zaczynajace sie litera 'U' oznaczaja usterki w komunikacji miedzy modulami. Nigdy nie należy wymieniać modułów wyłącznie na podstawie kodu 'U'. Kody te nie zawsze oznaczają problem i mogą być spowodowane przez normalne funkcje diagnostyczne wykonywane w pojeździe. ===END EPS DTC U0100-20=== ===IC DTC U1900-20=== Kod: U1900 - błąd magistrali komunikacyjnej CAN Status: - Wczesniej zapisany kod DTC - nieobecny w czasie wydania polecenia. - Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC Moduł: Tablica przyrządów Szczegóły kodów usterek Usterka magistrali komunikacji CAN - błąd odbioru Uwaga : DTCs zaczynajace sie litera 'U' oznaczaja usterki w komunikacji miedzy modulami. Nigdy nie należy wymieniać modułów wyłącznie na podstawie kodu 'U'. Kody te nie zawsze oznaczają problem i mogą być spowodowane przez normalne funkcje diagnostyczne wykonywane w pojeździe. ===END IC DTC U1900-20=== ===PDM DTC U1900-20=== Kod: U1900 - błąd magistrali komunikacyjnej CAN Status: - Wczesniej zapisany kod DTC - nieobecny w czasie wydania polecenia. - Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC Moduł: Zespół sterujący drzwiami pasażera Szczegóły kodów usterek Usterka magistrali komunikacji CAN - błąd odbioru Uwaga : DTCs zaczynajace sie litera 'U' oznaczaja usterki w komunikacji miedzy modulami. Nigdy nie należy wymieniać modułów wyłącznie na podstawie kodu 'U'. Kody te nie zawsze oznaczają problem i mogą być spowodowane przez normalne funkcje diagnostyczne wykonywane w pojeździe. ===END PDM DTC U1900-20=== ===DFDM DTC U1900-20=== Kod: U1900 - błąd magistrali komunikacyjnej CAN Status: - Wczesniej zapisany kod DTC - nieobecny w czasie wydania polecenia. - Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC Moduł: Zespół sterujący drzwiami kierowcy Szczegóły kodów usterek Usterka magistrali komunikacji CAN - błąd odbioru Uwaga : DTCs zaczynajace sie litera 'U' oznaczaja usterki w komunikacji miedzy modulami. Nigdy nie należy wymieniać modułów wyłącznie na podstawie kodu 'U'. Kody te nie zawsze oznaczają problem i mogą być spowodowane przez normalne funkcje diagnostyczne wykonywane w pojeździe. ===END DFDM DTC U1900-20=== ===RCM DTC Brak=== Pomyślny odczyt DTC, nie było kodów błędów Moduł: Moduł układu SRS ===END RCM DTC Brak=== ===EATC DTC Brak=== Pomyślny odczyt DTC, nie było kodów błędów Moduł: Elektroniczna automatyczna regulacja temperatury ===END EATC DTC Brak=== ===RKE DTC Brak=== Pomyślny odczyt DTC, nie było kodów błędów Moduł: Otwieranie zamków drzwi za pomocą pilota (bez kluczyków) ===END RKE DTC Brak=== ===ACM DTC Brak=== Pomyślny odczyt DTC, nie było kodów błędów Moduł: Moduł sterujący sprzętu audio ===END ACM DTC Brak=== ===GEM DTC U2030-0F=== Kod: U2030 - Blad komunikacji czujnika opadów deszczu Moduł: Moduł Elektroniczny Ogólny (generic) ===END GEM DTC U2030-0F=== Przepraszam ale nie wytrzymałem w ten świąteczny czas. Dziś odwoziłem świątecznych gości i znów te dziwne dżwięki postanowiłem to nagrać na telefon.W załączniku jest nagranie 1 sekundowe spakowane. Może ktoś to zidentyfikuje i mnie oświeci. W forscanie tylko jeden błąd U1900. ps.wracając kupiłem na stacji płyn do spryskiwaczy wlałem ok. 2,5 litra pod korek dżwięków do samego domu już nie było. Ostatnio edytowane przez aqua ; 12-04-2019 o 14:35 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Kuga MK3
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2023