![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
|
![]()
Cześć,
Powoli przymierzam się do zakupu rodzinnego auta. Padło na 2.5T z LPG. Byłem i oglądałem jedną sztukę (link poniżej). Chciałbym poznać Waszą opinię, może ktoś bardziej doświadczony w sprawach zakupu aut miał okazję oglądać tego mundka? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy możecie pomóc mi wyciągnąć jakieś informacje po numerze VIN? WF0GXXGBBG8K59055 Ogólnie co o tym aucie sądzicie? Mariusz, |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Imię: Kamil
Model: Mondeo
Rocznik: 2009
|
![]()
Auto dość długo już na alledrogo, cena co jakiś czas topnieje.
Jak wrażenia z oględzin? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
![]()
Zaraz coś tu pewnie koledzy wrzucą ale poczytaj trochę tematów a wyrobisz sobie opinię co do takich wypasionych ... ogłoszeń. W tym aucie/autku wszysko jest na 100%. I zapewne na 100% coś z nim jest nie tak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: Smax Titanium S
Silnik: 163KM
Rocznik: 2013
|
![]()
Oryginalne tablice z allegro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czemu zawsze jest to samo?
![]() |
#5 |
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
![]()
bo to Zduńska Wola Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#6 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-06-2016
Model: Ford Galaxy
Silnik: 2.0 benzyna+lpg
Rocznik: 2010
|
![]()
100% ORYGINALNY PRZEBIEG
100% BEZWYPADKOWY 100% ORYGINALNY LAKIER i do tego Atrakcyjna cena Mega oferta od super sprzedawcy ten to potrafi sprowadzić auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
![]()
co nie oznacza wcale że nie napisał prawdy. Jak się nie sprawdzi to tylko będą to domysły, bardziej prawdopodobne, lub mniej, jednak statystyki nie oszuka się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#8 |
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo MK4
Rocznik: 2008
|
![]()
Oczywiście podzielę się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po ogledzinach jestem dość mocno zaskoczony tym ze sie nie rozczarowałem tym autem. Z moich obserwacji: -Przebieg skręcony, strzelam ze z ok 280kkm - wnioski z histori zapisanej w książce. -blacharka od strony kierowcy była robiona, co dokładnie nie stwierdziłem brak znaczka 2.5T i źle złożone dzwi (szyba kierowcy sie nie opuszcza)-moze sie mylę ponieważ, -przeleciałem go na szybko miernikiem lakieru, wszędzie była taka sama grubość (wiało i było cholernie zimno wiec zrobiłem to pobieżnie) -szyby oprócz przedniej w oryginale, przednia z 2015r. -odpalił bez problemu, pracował równo i na niskich obrotach wydawal przyjemny dźwięk. Bez wibracji, hałasu rolek, napinaczy etc. -jazda. Przejechałem sie kawałek (niestety nie mam punktu odniesienia ponieważ to była pierwsza jazda mkIV z takim silnikiem a przyjechałem corsą 1.2 wiec różnica w przyspieszeniu była Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Przełączył sie na LPG, przycisnąłem i zwróciłem uwagę na spory hałas, ktory pojawiał sie na wyższych obrotach - czy te silniki tak głośno pracują jak depniemy? Ryczał głośno... -na zawrotce sprawdziłem hamulec ręczny, ktory nie działał (test polegał na zaciągnięciu go przy małej prędkości) :/ -we wnętrzu, oprócz wygniecionego fotela kierowcy i umiarkowanie równomiernie wytartej kierownicy nie można sie było do niczego przyczepić, brak rys, obić czy otarć (albo sie starzeje i niedowidzę). Wyglada na bardzo zadbany. Tył praktycznie nie używany. -tarcze z przodu bez rantu, tył do wymiany. -Na masce od dołu i w komorze silnika znalazłem wykwity rdzy i obicia, otarcia na plastikach wiec wnioskuje ze przód nie był robiony. - sportowe, obniżone zawieszenie (ponoć są do niego sprężyny seryjne), te były czerwone. - na koniec perełka - korek wstydu, takiego montażu jeszcze nie widziałem. Niestety na zderzaku po stronie pasażera. Przykręcony kwadratową blacha, z dokręcaną końcówką (moze i w d...e byłem, ch.. widziałem to i g...o wiem ale nigdy bym tego tak nie zrobił). Na szybko nie znalazłem argumentu aby go nie kupić (dodam ze nie jechałem z zamiarem kupna, lecz w celu zdobycia porównania, ewentualnego zakupu po weryfikacji innych sztuk) Niestety ale handlarz to ostatnia osoba, ktorej moge uwierzyć w to co mówi czy w to co pisze w ogłoszeniu -poprostu sie tym nie przejmuje i robię swoje, sprawdzam. A Wy macie coś dla mnie, czy udało sie namierzyć VIN lub po numerach rejestracyjnych? Pozdrawiam, Mariusz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
![]()
silnik jest cichy, do odcinki