![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-09-2013
Model: focus mk2 fl
Silnik: diesel
Rocznik: 2008 1.8 tdci
|
Witam pisze tu do was bo juz rece mi opadaja. Pacjent ff2 mk2 fl 1.8 tdci objawy : po rozgrzaniu nierowna praca , dragania odczuwalne na karoseri, rzucanie silnikiem . Wszystko sie dzieje tylko na cieplym silniku , po daniu mu w" palnik " w momencie pracy na biegu jalowym, przez. 20s czasem i dluzej potem sie stabilizuje .Inne objawy. Nierowna praca silnika na np 4 przy 80km\h badz na 5 Jest to denerwujace i walcze juz x miesiecy . Brak bledow na kompie , sprzeglo po wymianie 50kkm temu , wtryski 4 nowe , po aktualizacji oprogramowania PCM w ASO i wykianie wszystkich poduszek silnika .. Z egr nic nie robilem . Prosze o pomoc .Edit: dzis zaslepilem egr czesciowa poprawa nie drga tak, ale nic wiec .
Ostatnio edytowane przez mihau134 ; 21-01-2017 o 15:09 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Ktoś może miał podobnego ? Ręce rozkładam już ...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
|
Na podstawie tego wydruku jest sporo roboty dla fachowca. Dużo rzeczy trzeba posprawdzać i po kolei eliminować. Przez forum IMHO tego nie załatwisz.
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 02-11-2007
Model: Focus + Focus
Silnik: 1.8 TDCI + 1.8TDCI
Rocznik: 2002 + 2008
|
Skład mieszanki może być przez błąd czujnika IAT
Czujnik IAT to przepływomierz jak się nie mylę? Poruszaj wtyczka i zobacz czy zniknie. Zobacz też odczyty przeplywomierza i temperatury powietrza zasysanego czy sie zmieniają? Jak co mam przepływomierz do odsprzedania sprawnyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kupiłem nowy w ciemno, bo nie mogłem nigdzie znaleźć wartości referencyjnych jego wskazań. Zmieniłem przepływkę, odczyty zostały te same i nic w się nie zmieniłoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak więc bankowo zbędna wymianaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ten tutaj dokłądnie. Pierburg z tego linku to jest to samo co oryginał forda. Na obudowie nowego pierburga znaczek forda został tylko starty jakąś ręczną frezarkąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Częsty zabieg wielu firm, żeby nie zmieniać formy, albo zużyć stare półproduktyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak wiem, nie ma to jak utopić 270zl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Jeszcze jedna SUUUPER wiadomość Masz Focusa po wypadku z wystrzeloną poduszką siedzenia kierowcy (prawdopodobnie masz zaślepke tylko) oraz masz wystrzelony napinacz pasów. Przypadkiem jak patrzysz się na swój zaczep od pasa kierowcy, to nie jest jakoś niżej niż u pasażera?? Ewentualnie wtyczka pod fotelem nie ma styku lub jest odpieta? Cytat:
Zbieraj też na nowy akumulator. Twój to trupGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
Ostatnio edytowane przez minciu ; 27-01-2017 o 23:44 |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
no wiec tak bylem dzisiaj w ASO aktualizowali mi PCM , dodatkowo zrobili mi diagnostyke IDS wszytskich modułow brak bledow , nie wiem jak je odczytalem o_O . problem dalej nie rozwiazany , lecz jest tak dragania wystepuja tylko jak spalanie chwilowe wynosi 0,8 -1,1 l , Lekka przegazowka spalanie spada na 0,6 ,0,5 l i auto nie drga , czasami samo nie normuje bez dodawania gazu . Co odpowiada za regulaje obrotow na biegu jałowym ? moze inne pomysly ...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-11-2007
Model: Focus + Focus
Silnik: 1.8 TDCI + 1.8TDCI
Rocznik: 2002 + 2008
|
Sprawdź jeszcze raz czy masz błędy czy nie. Bo ja czegoś nie rozumiem, zaktualizowałeś soft w ASO. ( czyli automatycznie błędy pewnie Ci pokasowali ).
Później sprawdziłeś Forscanem i miałeś błędy. Pojechałeś dzisiaj znow udo aso i znowu aktualizowali Ci soft??? i powiedzieli, że błędów brak?? To gdzie podziały się błędy? I jak często jest wydawany nowy soft do auta 2008rok? Mi się wydaje, że nie jest już wspierany. Wiec nie mozna aktualizowac czegos co jest zaktualizowane? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Historia dluga . Wymienialem wszystkie wtryskiwacze pojechalem do jednego ASO w celu zakodowania wtryskiwaczy tam wyzerowali adatapcje oraz ' zaktualizowali mi sterownik pcm ' . Długo jezdzilem i padl mi nowy wtryskiwacz o_O . wymienilem jeden na stary i tak jezdze sobie do tej pory ... okolo 4 tyg . Teraz w sobote bylem w innym ASO w celu diagnostyki komputerowej sprawdzeniu tam wyskoczyla aktualizacja pcm kolejna - najprawdopodobniej 1 ASO wogole nie zrobilo update . Nie mam bledow na wlasne oczy jak IDS sprawdzal i nie widzial zadnych bledow . co do mojego forscana nie wiem jak to zrobilem ze odczytalem tamte bledy .
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Ktoś może podpowie jaki czujnik/ sterownik odpowiada za prace silnika na biegu jałowym ?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
dobra wiec problem rozwiazany , pompa i podkladki pod wtryski byly winne , po umyciu uszczelieniu oraz skalibrowaniu oraz wymianie podkladek silnik pracuje normalnie , nie szarpie
|
|
|
|