![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
Cześć,
jestem po wymianie klocków z tyłu. Udało mi się załączyć tryb serwisowy z procedury z "przyklejonego" [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Prawy tłoczek cofną się elegancko i nie było absolutnie żadnego problemu z wymianą klocków. Problem był z lewym. Podczas przeprowadzania procedury w momencie w którym tłoczek powinien się całkiem cofnąć on cofał się o 1-2mm. Ostatecznie razem z blokadą i wkręcaniem udało się go schować i klocki wyminieć. Ktoś się orientuje co mogło być przyczyną nie cofania się tłoczka? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zablokowany
Imię: janek
Model: mondeo
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2008 136km
|
korozja na tłoczku a cylindrze
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
|
A jak problem rozwiązać? Nowy zacisk? Zestaw naprawczy a może wystarczy rozebrać i wyczyścić?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
|
Zeżarło mi 9 miesięczne klocki i tarcze całkowicie. Pewnie jakiś problem z zaciskami, że nie odbiły. Czy to znany temat? Są jakieś zestawy naprawcze? Procedury? Czy szukać nowych zacisków?
Podczas ostatniej wymiany zaciski były dokładnie wyczyszczone, prowadnice posmarowane. Wszsytko jak należy.
|
|
|
#5 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-04-2004
Model: Smax
Silnik: 2.2 TDCi ograniczone by Heko :)
Rocznik: 2009
|
odgrzewam schabik