Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fusion
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-05-2017, 13:28   #1
zgred66
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Carina e , Fusion
Silnik: 2,0l , 1,4
Rocznik: 1998 , 2004
Domyślnie Jak zdjąć boczki drzwi tylnych

Witam serdecznie .
Pytanie jak w temacie + małe utrudnienie . Drzwi są zamknięte , klamki nie działają. Odkręciłem 2 śrubki zdjąłem klamkę , troszkę szarpałem za tapicerkę, i nic.
Da się ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

zgred66 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-05-2017, 14:19   #2
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
Domyślnie Odp: Jak zdjąć boczki drzwi tylnych

To jeszcze korbka do zdjęcia, najpierw trzeba zapinke z oski podważyć.
Potem z boczkiem do siebie i do góry.
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-05-2017, 15:53   #3
zgred66

Sorry , oczywiście zdjąłem korbkę nie klamkę . Ciągnąłem i ani rusz . Cholera przy zamkniętych drzwiach jest ciężko .
Stary 14-05-2017, 18:21   #4
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Czy rączka nie była przykrecana, pamietam co najmniej dwie śruby ( jedna na bank za cynglem od otwierania).

Ok, nie byla.
fotki od tylu
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-05-2017, 22:32   #5
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007

W Fieście (W Fusionie pewnie podobnie) tylny boczek trzyma się na dwóch śrubach i zatrzakach. Śruby są tu:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-05-2017, 16:51   #6
zgred66

Ok, boczek zdjąłem , ale przy zamkniętych drzwiach nie było łatwo .
Poległem na tym plastiku przykręconym kilkoma śrubami . Śruby odkręciłem , ale coś tam jeszcze trzyma ? Chcę dostać się do mechanizmu klamki , bo przestała działać , lata w tę s nazad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zna ktoś jakiegoś magika który by się tm zajął. Połowa roboty zrobiona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 15-05-2017, 22:07   #7
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał zgred66 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ok, boczek zdjąłem , ale przy zamkniętych drzwiach nie było łatwo .
Poległem na tym plastiku przykręconym kilkoma śrubami . Śruby odkręciłem , ale coś tam jeszcze trzyma ? Chcę dostać się do mechanizmu klamki , bo przestała działać , lata w tę s nazad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zna ktoś jakiegoś magika który by się tm zajął. Połowa roboty zrobiona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znów się posłużę fotą z mojej Fiesty (w końcu to takie same auta, które różni tylko wygląd i wymiary, a technicznie jest tak samo)

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Rozumiem, że masz taki widok i odkręciłeś te śruby, ale boczek wewnętrzny trzyma? Przede wszystkim odkręć korbką szybę o parę cm, wsadź jakiś przedmiot pomiędzy szybę a karoserię i mocno pociągnij boczek do siebie. Jak tego nie zrobisz, szyba spadnie i się rozbije. Zdejmuje się to ciągnąc do dołu i do siebie. Przy zamkniętych drzwiach nie wiem, czy to się uda. Proponowałbym odkręcić mocowania siedziska kanapy i ją wyjąć z auta. Będziesz miał więcej miejsca.
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania