![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: marek
Model: volvo V70
Silnik: 2,5 T
Rocznik: 2011
|
panowie - focus lift jeśli to ważne
radio ori ford CD 6000 Od czasu jak go kupiłem grają tylko malutkie głośniki"cykacze" w przednich drzwiach Nie gra żaden inny głośnik Czy tam są jakieś zwrotnice które mogły ulec uszkodzeniu ?? Czy może radio ma jakiś dodatkowy wzmacniacz i to on jest uszkodzony ?? od czego wogóle zacząć szukanie problemu ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: adam
Model: ford focus mk2 lift
Silnik: 1.6
Rocznik: 2008
|
witam.palą się przeważnie te większe z tyłu(trzeba roznitować wiertarką),ale te z przodu też jak najbardziej mogły polecieć w kosmos.a dzieje się to przy słuchaniu bardzo głośnej muzyki z basami ustawionymi na max.boczek trza zdjąć i zmierzyć multimetrem głośnik.następna ewentualność-ustawienie radia.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
ok w weekend spróbuję to pomierzyć
A orientujesz się może od jakiego jeszcze innego forda tam podejdą głośniki ?? I czy jest różnica w przedliftowych i poliftowych ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
ja poprostu kupiłem na szrocie do focusa i tyle ,oczywiście sprawne,miały trochę inną numerację ale gabaryt się zgadzał no i wtyczka.acha są modele podstawowe i do radia sony,oróżnicach koledzy pisali-poczytaj ,nity idą te grubsze chyba 4mm.głośniki padły wszystkie naraz bo troche to dziwne?
Bump: aaa no tak kupiłeś z zepsutymi.tu nie ma co iść w koszta to nie sala koncertowa.co ja zrobiłem,zdjąłem boczek (pękają spinki są do kupienia)i już miałem dostęp do wtyczki głośnika,pojechałem na szrot ,gość przynióśł i od razu się sprawdziło.chyba że coś z radiem.tyle mogę pomuc.powodzonka |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
zdjąłem dzisiaj tapicerki z drzwi i wszystkie 4 głośniki szrot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Omomierz mi padł ale po podłączeniu do kostki jakiś tam pierwszych z brzegu innych głośników grały więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić że problem jest wyłącznie w głośnikach Widać że często padają bo są dosyć drogie na alle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak samo przody jak i tyły |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
efekt ustawiania basu na najwyższe wartości no i radio na ful(ja popaliłem tylne ale słuchając płyty,i się nauczyłem).no to teraz koszty:
1-głośniki 2-nity,najlepiej,bo trzyma solidnie 3-pewnie spinki tapicerki. Bump: pomysł na przyszłość- radio sony plus do tego dedytowane głośniki,jest efekt(czy powalający?)decyzja do każdego z nas bo oczywiście KOSZTA |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
z pobliskiego szrotu kupiłem trzy głośniki (czwartych drzwi wogóle nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i jest prawie dobrze . Prawie bo brakuje czwartego głośnika ale spoko poszukam na szrotach i "się domontuje" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|