![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-03-2004
Model: Focus II Kombi
Silnik: 1.8 TDCi 115KM
Rocznik: 2005
|
Drodzy Koledzy.
Noszę się z zamiarem wymiany górnej poduszki zawieszenia skrzyni biegów. Wiem, że nazywana jest różnie: łapa, poduszka silnika, itp. Na potrzeby postu przyjąłem nazewnictwo takie jakiego użyto w jednym ze znanych sklepów internetowych forda. Poduszkę chcę zamówić przez internet i wymienić we własnym zakresie w chwili wolnego. Rzecz w tym, że zauważyłem iż są różne rodzaje poduszek do mojej foczki (wykorzystałem zdjęcia aukcji serwisu aukcyjnego - przyznaję się bez bicia). Auto: FF Kombi, 1.8 TDCi, prod. październik 2005. Jak widać na fotkach z jednej strony są identyczne, za to z drugiej różnią się (dwie śruby po bokach tulei). Czy ktoś z Was przerabiał temat i orientuje się, która jest właściwa do mojego auta. W niektórych sklepach internetowych podają np., że Febi nr 44496 pasuje do modeli do roku prod. luty 2005, w innych sklepach, że do wszystkich. Lekko się zgubiłem... Czy ktoś mógłby podać numery OEM zamienników firm: Febi, Lemforder lub Hutchinson i ewentualnie wskazać na właściwą poduszkę?
|