![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-06-2007
|
![]()
Witam,
jestem tu nowy, jeśli było to proszę o skierowanie do odpowiedniego tematu, szukałem ale nie znalazłem. Pytanie brzmi: Zakładam STAG300, na co zwrócić uwagę przy odbiorze instalacji i podczas próbnej jazdy z pracownikiem? Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich gazowników :fcp29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-03-2006
|
![]()
Tak naprawdę to musisz pojeździć trochę żeby zobaczyć jak zachoduje się instalka trudno wsiąść do samochodu i od razu ocenić jakość wykonania instalacji, spalanie itd. Wiadomo jak będzie strzelać, szapać, gasnąć to chyba coś nie tak :fcp4 a tak na poważnie to trzeba dopilnować formalości tj. certyfikaty, gwarancje, homologacje. Ewentualnie później żądać regulacji instalacji jak jest coś nie tak, chociaż nierównomierna praca silnika, luki mocy i inne dziwne zachowania na LPG mogą świadczyć o konieczności wymiany świeczek lub przewodów WN.
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
Wszystko pozostałe sprawdzisz jadąc do domu i w późniejszej eksploatacji. Szczególnie w jaki sposób przełącza sie na LPG(u mnie nawet nie wiem kiedy sie to dzieje-dobrze ze mam kontrolke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )i w jaki sposób powraca spowrotem na benzyne. Tez nie powinno byc to zauważalne. Ogólnie musisz sprawdzić, czy wszystko zrobuione jest estetycznie. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Zablokowany
Model: Ford fiesta + Elpigaz Leonardo XL
Silnik: 1.3i
Rocznik: 1995
|
![]()
:fcp29[/b]slawko - zapytam inaczej: czy możesz przekazać pierwsze wrażenia z jazdy swoim autem, w którym zleciłeś zamontowanie instalacji do zasilania silnika mieszniną gazów propan-butan, zwanej inaczej LPG? :fcp2
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 15-01-2005
Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
|
![]() Cytat:
Koniec OT.
![]() |
![]() |
#7 |
Zablokowany
Model: Ford fiesta + Elpigaz Leonardo XL
Silnik: 1.3i
Rocznik: 1995
|
![]()
karex, :fcp19 Tak sobie przypominam, że za podobne posty śp Raferi dostawał połajanki za cwaniackie odzywki... :fcp9 :fcp4
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
![]()
dresat, spoko, Sławko się pochwali. Nie naciskaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-06-2007
|
![]()
Witam,
Słuchajcie założyłem już sobie gaz ale co z tego jak mam nie odparte wrażenie że coś spie... skopali w niej.. :fcp6 niestety nie wiem jak i gdzie mógłbym znaleźć jakiegoś fachowca od tych spraw w trójmieście, żeby mi obiektywnie powiedział czy dobrze mi sie wydaje czy też nie.. Głównie sprawa się opiera o to, że przed założeniem palił mi jakieś 8- 9 litrów a po założeniu do 12 i to jazdy w trasie!! a z tego co wyczytałem to niby na gazie spalanie może się zwiększyć o 1 - 2 litrów poza tym trochę słabszy się stał ....:/ Czy ktoś może mi pomóc??
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
![]()
A co ci założyli?
|
![]() |