![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150KM
Rocznik: 2012
|
![]()
Hej
Wymieniłem akumulator na nowy, chciałem zresetować BMS ale po włączeniu auta (bez jego uruchamiania) zaczął sypac błędami - awaria silnika itp. itd. Nie mogę zrobic resetu BMS wg. procedury zapłon, przeciwmgielne, awaryjne. Mam stary interfejs przerobiony na HS/MS (przełącznik) i Forscan, próbowałem resetu z softu ale bez powodzenia. Póki co odłaczyłem akumulator - podobno ma to spowodować reset błędów. Co dalej ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]()
Poruszaj złączem w skrzynce bezpieczników obok aku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Może napiszę jak robiłem.
Wyjąłem obudowę filtra powietrza, odkręciłem plus, odłączyłem złacze ze skrzynki, wyjąłem przednią ściankę, wysunąłem akumulator, odłaczyłem minus i po włożeniu nowego odwrotnie. Co do złacza, to sprawdzałem, wszystkie styki czyste, ładne, bez korozji, nie widac uszkodzeń. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]() Cytat:
Nie ty pierwszy, nie ostatni. Ostatnio edytowane przez Antej ; 23-04-2025 o 19:40 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Masz rację , kostka wciśnięta i zabezpieczona prawidłowo ale jak na włączonym zapłonie docisnąłem ten gruby kabelek (niebieski - pewnie zasilanie modułów) to załączał się jeden z przekaźników, mocniejsze dociśnięcie tego pinu pomogło.
A tak to Forscan nie widział połowy a może i więcej modułów. Dzięki za pomoc :-) |
![]() |
![]() |