![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Focus MK2 1.8 TDCI
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam,
w dniu wczorajszym zauważyłem na parkingu wyciek z prawej tylnej części mojego Focusa. Okazało się, że jest to paliwo a całość stała się tuż po zatankowaniu całego baku paliwa. W dniu dzisiejszym sprawdziłem auto ponownie i wycieku nie widać na ziemi ale w pewnym miejscu zauważyłem dość sporą "plamę" na powoziu oraz wiszący luźno przewód. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w ustaleniu co to za przewód, i na ile poważna jest to nieszczelność. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
|
Prawdopodobnie chodzi ci o odpływ przelanego paliwa wokół korka, jak nalejesz wokół korka to jest tam otworek i wężyk, którym spływa na ziemię, zamiast lecieć po aucie.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Focus MK2 1.8 TDCI
|
Bardzo dziękuję za pomoc. W takim razie nie ma się czym przejmować.
Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
|
Mi paliwo uciekało jak pistolet dystrybutora nie był wsadzony maksymalnie głęboko. Dodatkowo po zatankowaniu (sam leję do pierwszego odbicia, właśnie po to żeby nie marnować paliwa jakbym przelał przez odpowietrzenie) czekam kilka sekund zanim wyciągnę pistolet. Możesz zwrócić na to uwagę jak będziesz tankował następnym razem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-10-2016
Model: Focus mk2 FL
Rocznik: 2009
|
Też miałem podobną sytuacje, po zatankowaniu wracając z kasy zobaczyłem kałużę paliwa pod autem. Zawsze miałem tendencję do "dobijania" paliwa, po odskoczeniu pistoletu tankując na full. Od tamtej pory już tak nie robię i nie ma problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie można po prostu go przelewać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Zawsze tankuję do odbicia, a później dolewam pod korek. Nigdy mi nic nie poleciało odpływem. Tylko zawsze czekam chwilę i wytrzepuję pistolet we wlewie, bo nie lubię jak mi kapie po aucie.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Tak, mam, ale nigdy nie zgłębiałem jego działania. Natomiast zawsze wytrzepuje, bo z pistoletu kapie na auto.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Co człowiek, to inne przyzwyczajenie. Ja nigdy nie zalewam więcej niż do pierwszego odbicia (bo nie mam po co, nie mieszkam na pustyni), nie trzepię, tylko odczekuję ze 3 sekundy, a wyjmując pistolet trzymam jego koniec w górze. Nie spadła mi kropla od zarania dziejów.
Mam kolegę, który twierdzi, że nalał 3l benzyny do swojego diesla z easy fuel. Nie wie jak i nie umie wytłumaczyć. Pewnie plamy pod autem nie zauważył... |
|
|
|