![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Patryk
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 2004
|
Cześć,
Mondeo MK3 silnik Duratec EFI 2.5 V6 24V (benzyna), automat Jatco. Mam pytanie odnośnie wymiany uszczelniaczy wału w moim MK3. Nie znalazłem podobnego przypadku. Kilka pytań: - Czy wymiana wału od strony skrzyni wymaga spuszczenia oleju z przekładni ? - Jeśli tak, to czy po spuszczeniu wyleci cały olej i dam radę dolać go "statycznie" do pełna ? - Czy konieczne jest rozpięcie rozrządu przy wymianie uszczelniacza z jego strony? Jednocześnie zmieniam pompę wody i wspomagania więc tutaj na pewno nowe płyny będą konieczne. Z tego co wiem, chłodnica wody ma korek spustowy od strony zderzaka, a co z wspomaganiem ? korek w pompie? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki / rady. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Patryk
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 2004
|
Jeszcze jedno pytanie odnośnie uszczelniaczy wału, czy stosuje się jakiś dodatkowy klej przy montażu ?
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: mondeo st220/mondeo mk1 4x4
Silnik: 3.0v6 pb/lpg /2.0pb/lpg
Rocznik: 2003/1995
|
Rozrządu niebedziesz musiał ruszać bo uszczelniacz jest w osłonie zewnętrznej.Ściągasz kolo zamachowe i musisz jakoś go wydłubać. Ja miałem ściągnięta cala osłonę boczna to było dużo wygodniej.
|
|
|
|