![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-03-2017
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Witajcie,
problem następujący: po wymianie EGR na nowy (stary był zaślepiony i uszkodzony) silnik podczas ruszania szarpie w zakresie obrotów 1500-1900 (kangurek 3 razy) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy wolnym ruszaniu problem nie występuje, przy mocnym ruszaniu również nie występuje. Autko 2.0 TDCI. Przed nowym zaworem wymieniałem przewodu przelewowe i nowy filtr paliwa, ale wtedy wszystko było ok, dopiero po nowym EGR zaczęło się przerywanie. Jakieś pomysły drodzy użytkownicy? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Spróbuj odłączyć sterowanie od zaworu EGR, jeżeli szarpanie ustąpi, to znaczy, że układ sterujący zaworem jest niesprawny.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Ok, dzięki za odpowiedz. Moje pytanie jeszcze jest takie jaka kolejność działań z tym odłączanie. (aku wpięty czy nie)?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Tylko odłącz od zaworu EGR sterowanie i sprawdź.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140KM -> 163KM
Rocznik: 2011
|
robiles reset kalibracji egr?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Dzieki za wszystkie podpowiedzi. Problem rozwiązany. Zrobiłem adaptacje, reset nowego EGR u Pana
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
w Katowicach. Przy okazji wgrałem nowy soft do automatu i silnika. Samochód chodzi jak złoto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. tak to jest Panowie z mechanikami, mówił że zrobił reset EGR po wymianie, a jednak kłamał, albo zrobiłe to w zły sposób. Dzięki za to forum po raz kolejny. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez lukasz_p ; 16-01-2018 o 11:04 |
|
|
|