![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Witajcie ponownie. Krótki temat i liczę na konkretną odpowiedź co i jak. Miałem wczoraj drobną przygodę - butelka Pepsi 2l dosłownie eksplodowała mi na podłodze od strony pasażera po upadku z tylnej kanapy. Masakra, gdyby nie gumowe dywaniki z rantem to całe 2l miałbym na wykładzinie. A tak to ponad połowa z tego wsiąknęła mi w wykładzinę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodając do tego mróz, mam lody o smaku Pepsi w samochodzie... Muszę to jakoś wysuszyć ewentualnie wyprać. Wiem że płyn przesiąknął aż pod wykładzinę i jest na podłodze na blasze. Muszę to powycierać. Pytanie, w jaki sposób zdemontować i wyjąć wykładzinę? Wiem że trzeba zdemontować fotele i tunel środkowy oraz tylną kanapę i plastikowe progi, ale coś jeszcze? Napotkam gdzieś na jakieś problemy przy demontażu? Chciałbym się za to zabrać dziś po pracy, zabrać wykładzinę do domu i tam ją wymyć w wannie wodą, żeby nie kleiła się po Pepsi, potem wysuszyć ją farelką i założyć na miejsce. Każda porada mile widziana, z góry dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-01-2018
Model: Focus / Mondeo / Mondeo
Silnik: 1.6 TDCI 90 / 2.0 TDCI 140 / 2.0 TDCI 163
Rocznik: 2009 / 2008 / 2011
|
Demontaż raczej ciężki i moim zdaniem nieopłacalny. Podnieś ile się da, nawkładaj gazet (wymieniaj je co jakiś czas) i poczekaj do wiosny. Na wiosnę wypierz i porządnie wysusz (podnosząc wykładzinę gdzie się da).
Pod wykładziną są jeszcze styropiany, wygłuszenie, maty itp. Od miesiąca wilgoci podłoga Ci bardziej nie zgnije. Takie jest moje zdanie. |
|
|
|