![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-01-2021
Model: Focus MK2
Silnik: 1.4
Rocznik: 2007
|
![]()
Witajcie.
Po wyjęciu akumulatora przy wymianie zauważyłem że za nim wisi jakiś brązowy przewód bez żadnej wtyczki czy złączki. Czy ktoś się orientuje do czego powinien być podłączony? Proszę o pomoc bo chciałbym go prawidłowo zamocować przed włożeniem akumulatora. Poniżej zdjęcia przewodu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
![]()
Masz samochód od nowości czy z drugiej ręki? Może coś było dokładane, bo fabryczne wiązki raczej nie leżą tak luzem i są zakończone konektorami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 23-01-2019
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 12.2007 (modelowy 2008)
|
![]()
...
Ostatnio edytowane przez konieczko5 ; 02-04-2025 o 08:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
samochód jest szwagra - kupił z drugiej ręki.
Wymieniał aku i powiedział mi że przy podpinaniu aku zahaczył i ten przewód skądś odpadł - nie wie gdzie był, poprosił mnie o pomoc. Ja tam nie widzę gdzie mógłby być podłączony, dlatego napisałem tutaj o pomoc do innych, którzy mają takie auto i mogliby zerknąć u siebie gdzie on idzie, lub może po prostu to wiedzą... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
|
![]()
Tak jak Ci już napisali - do niczego. To jest niefabryczne, pewnie ktoś miał jakieś audio wcześniej.
Spojrzałem jeszcze raz, cienki ten kabel, audio to może nie, ale jakieś urządzenie albo małą przetwornicę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Radio jest od nowości fabryczne
Sam przewód mimo wszystko gdzieś był podpięty... Rozładowało aku może to jest przyczyną? Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Może ktoś robił jakieś obejście, albo dodatkowo masę podciągał do akumulatora żeby zakłócenia wyeliminować, ciężko powiedzieć - musisz zobaczyć dokąd idzie drugi koniec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Idzie pod podszybie i wchodzi gdzieś z lewej strony do środka do samochodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Zerknij przy GEM czy nigdzie nie jest dodatkowo podciągnięty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ew. zdejmij schowek i zobacz czy gdzieś tam go nie widać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Już znalazłem.
Odpadł drugi koniec z bezpiecznikiem i leżał na dole pod silnikiem. Podłączyłem. Wrzucam zdjęcie, może komuś się przyda. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez siriush ; 11-01-2021 o 13:37 |
![]() |
![]() |