![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-12-2011
Model: ford
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2001
|
Witam,
Wiem że ten temat już był-ale dawno dawno temu i z postów nikt nic nie znalazł.Od tego czasu minęło trochę czasu i może ktoś zna powód piszczenia tych hamulców?Ja zmieniłem koła z 225/45 17 alu na stalowe 205/55 16 i piszczy.Jak mocniej wcisnę to następnym razem nie piszczy ale kolejny raz i od nowa.Czy to wina klocków?Na 17 było ok....dziwne,ale może ktoś znalazł przyczynę? P.s. Mondeo Mk4 2.0 163Km pzdr |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford mondeo
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
To raczej nie jest winą klocków przynajmniej na moje oko.., wydaje się że gdyby piszczało tylko jedno koło to podczas wymiany mógł się dostać jakiś Syf między koło a piaste i wtedy ma prawo piszczeć ale jeśli na jeden lub dwóch osiach piszczy tak samo to może wina opon a może felgi krzywe.., trudno powiedzieć ale ja bym na twoim miejscu jeszcze trochę pojeździł i jeśli nic się nie zmieni to do mechaniora i niech szuka problemu
|
|
|
|