![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-05-2019
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 - 97KM
Rocznik: 2011
|
Witam wszystkich
Chciałem zdemontować tablicę rej. ale jest ona przynitowana, więc muszę dostać się od środka. Ale zacholerę nie wiem jak zdemontować ten plastik/osłonę tylnej klapy od środka. Śrub brak więc pewnie jest zatrzask, ale nie chcę niczego urwać. Jak podważyć, w którym miejscu żeby niczego nie urwać? Thx |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-04-2017
Model: Fiesta MK7
Silnik: Benzyna 1.4 97KM
Rocznik: 2010
|
Jeśli dobrze pamiętam to jest w tym plastiku jedna śruba. Nie połamiesz, zatrzaski są grube. Ja miałem plastikowe narzędzia do zdejmowania plastików. Podważyłem obudowę z prawej strony. Jeden zatrzask wyskoczył, a dalej już poszło. Musi użyć trochę siły, bo jest ich dużo i są dość duże.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Jeśli tablica jest PRZYNITOWANA, to wystarczy wiertło Wiertłem o dużej średnicy, DELIKATNIE rozwiercasz sam łeb nita ... i tyle, tablica zdjęta. Fakt - trzeba resztę nita wyjąć z wnętrza klapy aby nie hałasował pozdrawiam pankrakus
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Służbowy - Ford Courier
Silnik: 1,5 TDCI
Rocznik: 2017
|
Sam nie dawno zdejmowałem plastik z klapy. W zagłębieniu do zamykania jest jedna śrubka którą wykręcasz. Potem troszkę siły i zatrzaski puszczą. Nie bać się nic się nie stanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-05-2019
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 - 97KM
Rocznik: 2011
|
Dzięki, są 3 śrubki. Nie widziałem ich...
Ostatnio edytowane przez pergamin ; 25-05-2019 o 11:05 |
|
|
|