Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-11-2018, 18:41   #1
Radeczek151900
ford::amateur

Imię: Radek
Model: Mondeo mk3
Silnik: 1.8 16v duratec
Rocznik: 2002
Unhappy Przerywanie szarpanie powyżej 4500obr

Witam w wszystkich
Jestem nowym użytkownikiem posiadającym mondeo mk3 1.8 16v duratec od 4lat. Samochód polecam każdemu.

Zacząłem się zastanawiac co dolega mojemu autu kłopot mam właściwie od kupna auto na początku przy starcie obrotów od 1000 do 2000 przerywał a następnie od 4000tysi wzwyż znów to samo. Wyglonda to tak jak by chciał a nie mógł przyspieszyć. Zakupilem już cewke NGK, Przewondy NGK, świece NGK platyna niestety poprawa była lecz problem nie znika. Następnie kupiłem przewody Pro Line, świece motokraft NGK, + cewka NGK zaowarzam duża poprawę poniewarz od 1000obr. do 2000tys.obr problem znika. Kompresja sprawdzana 1cyl-14 2cyl-14 3cyl-14 4cyl-15bar ,filtr powietrza zamontowany jednej z lepszych firm.

Co do tego to samo dzieję się na Lpg i na benzynie instslacja myślę nie ma wpływu ponieważ mam ją od 3 miesięcy a problem od kąd mam auto

Nadal przy 4000tys/obr do odcięcia auto przerywa, poszarpuje, czasem dostaje kopa za chwilę znów poszarpuje
Może ktoś miał podobne objawy

Radeczek151900 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2018, 12:29   #2
Lukasz737
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Mondeo mkV
Silnik: 1,5 ecoboost
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Przerywanie szarpanie powyżej 4500obr

sprawdzić ciśnienie paliwa, wężyki podciśnień, połączenia masowe
Lukasz737 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-12-2018, 21:51   #3
Radeczek151900
ford::amateur

Imię: Radek
Model: Mondeo mk3
Silnik: 1.8 16v duratec
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Przerywanie szarpanie powyżej 4500obr

Sprawdzone węże podciśnienia tak jak mówisz i niestety nie widzę żadnych dziur ani niczego podobnego psikałem na każdy z przewodów i też nic nie widzę

Co do masy przeglądałem się temu już kiedyś ale zerknołem raz jeszcze i przewody masowe jak najbardziej wyglądają w porządku

Ciśnienie paliwa? Tego szczerze nie sprawdzałem ze względów na to że na gazie jest to samo niemal identycznie więc myślę ze to nie ma sensu

Cały czas rozmyślam nad układem elektrycznym czy też dopływem powietrza ponieważ podkreślam Benzyna Jak i Gaz te same objawy ale nie wpada mi żaden pomysł co jeszcze może mieć wpływ na to co się dzieje

Kompa podłączyłem ze znajomym mówi ze jak najbardziej wszystko hula a jednak coś go boli 😔 a mnie razem znim bo to mój samochód w który serce wkładam
Radeczek151900 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania