![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 Benzyna
Rocznik: 2009
|
Witam Panowie i Panie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. od niedawna jestem posiadaczem Mondeo MK4 2.0 duratec. Problem polega na tym, że jak włączam klimatyzację to słyszę w środki jakieś dziwne "terkotanie" rosnące wraz z obrotami silnika. Gdy klimatyzację włączam wentylator załącza się oraz czuję przez chwilę delikatny spadek mocy czyli teoretycznie klimatyzacja działa jednak ten dźwięk jest bardzo wkurzający i boję się na tym jeździć że spowoduje jakieś większe uszkodzenie. W momencie kiedy ustawię klimatyzację na max obroty tego "terkotania" już nie słychać być może sam szum wentylatorów zagłusza metaliczny stukot? podsyłam link do filmiku jaki udało mi się nagrać.
Bardzo proszę o pomoc co to może być. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
Na moje to zatarta sprężarka.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 Benzyna
Rocznik: 2009
|
Nawet jeśli słychać ten dźwięk tylko w środku?
|
|
|
|