![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: tomasz
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.6 16v 100 km
Rocznik: 2006
|
![]()
Witam,
Mam przedliftowego focusa MK2, kupiłem do niego radio Sony cd3xx-cd6-island-ggds i mam pytanie czy jest możliwość podłączenia do niego wyjścia AUX lub bluetooth ? Wcześniej miałem kwadratowe radio 6000cd i wpięty od tyłu w kostkę radia kabel Jack lub bluetooth z kostką i podpiętym "+" i "-" do instalacji. Tutaj to nie działa. Jest dużo tematów o tych radiach, modułach by/vc itd. ale nie widzę nic do przedlifta, a zależy mi tylko na przesyłaniu muzyki z telefonu przez AUX lub by, nie żaden transmiter itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
-GGDS to z mondeo, ale tu akurat nie ma to znaczenia
6CD... co kto lubi, zmieniarka generuje niepotrzebne problemy BT Audio nie jest tak tanie i proste, chyba że jakieś niefabryczne rozwiązanie po AUX. AUX bez problemu działa na tej samej kostce co radio 6000CD, więc albo wyskoczyła kostka, albo radio ma uszkodzony AUX. sony 6CD jak pamiętam miało AUX (dawno nie miałem już tego radio). Opis złącza jest w podklejonym temacie w dziale Audio. Ostatnio wklejałem zdjęcie mojej wiązki do podłączania radio na stole, ale jakiś nadgorliwy "porządkowy" usunął cały post wraz z przydatnymi informacjami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Właśnie nic się nie wypieło bo jak podpinam stare radio to działa, możliwe, że coś jest z auxem nie tak bo zmieniarka CD też nie działa, piszę driver fault :/
Mam taki adapter: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ale teraz widzę, że piszę, że z radiem 6000cd działa, a z tym 6cd już nie. Czyli kostka z Jackiem też nie będzie działać bo jest to jakoś inaczej rozwiązane. Jest jeszcze jakiś sposób na muzykę przez bt bez zmiany radia lub kupna odpowiedniego modułu by forda? Ostatnio edytowane przez roisat ; 06-07-2019 o 18:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Już "działa" jeden kabel nie był dociśnięty ale jest beznadziejna jakość muzyki przez AUX. W mondeo na oryginalnej instalacji jest to samo :/ miały te radia problemy z wtyczką, zimne luty itp ?
Ostatnio edytowane przez roisat ; 07-07-2019 o 20:41 |
![]() |
![]() |