![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2008
Model: Galaxy Ghia MK I
Silnik: 2,3 PB iLPG
Rocznik: 1998
|
![]()
dzisiaj po testach stwierdziłem że klima nie działa ,nie startują wentylatory chłodnicy .VAG nie pokazuje błędów tylko jakieś temp .co załącza wentylatory
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Sharan, był Ford Galaxy
Silnik: TDI AUY był AHU @110KM
Rocznik: VW 2000 był Ford 1997
|
![]()
w MK1 przy manualnej VAG nic nie pokaże. Nie masz czynnika chłodzącego. Czeka cię naprawa układy klimatyzacji, nabicie i majówkę czas zacząć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ford::professional
![]() Imię: Ryszard
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1,9 TDI (AUY)
Rocznik: 2002
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Sharan
Silnik: 1.9 TDI AFN
Rocznik: 1998
|
![]()
I koniecznie niech ci sprawdzą szczelność układu bo skoro jest już całkowicie pusta to jest nieszczelna.
![]() |
#5 |
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Galaxy
Silnik: 2,3
Rocznik: 1999
|
![]()
Witam kolegów jako że to już mój drugi ford galaxy a ja jestem tutaj pierwszy raz od 2 lat bo tyle owe auta użytkuję to należy mi się zapewne repremenda od was... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Natomiast mam nadzieję że będę się udzielał na tym forum na tyle ile będę w stanie. Generalnie auto jest wporządku tylko że mam problem z klimatyzacją tak jak u wszystkich którym nie działała to mi równiez mruga wyświetlacz aczkolwiek błędów nie ma czynnik pokazuje na kompie ze jest, generalnie to wszystko ok tylko nie załącza więc powiedzcie mi w którym miejscu jest jakiś kabel lub przekażnik od załączania klimatyzacji bo być moze uda mi się samamu to naprawić. Mam też kabel OBD II tylko proszę powiedzcie mi jaki program najlepiej w języku polskim mogę zainstalować aby móc samemu sobie prowadzic ewentualną diagnostykę. Bo przed chwila bylem u mechainka to sprawdzane było na jakimś BOSCH-u. Będę wdzięczny wszystkim za udzielone porady i pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
![]()
vag-com 409 , lub polski vag 4.9
kabelek w viaken-a kup. testuj. w zasadzie ilość mrugnięć panelu mówi o błędzie, poszukaj jakichś informacji o tym. Bump: ale to jest silnik forda, więc jescze i elm. jest tutaj dział o diagnostyce, przestudiuj. W zasadzie wszystko odnośnie MK1 już było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ford::beginner
![]() Imię: Zbyszek
Model: gallaxy GHIA MK2
Silnik: 1.9TDI AUY
Rocznik: 2004
|
![]()
jeżeli po załączeniu zapłonu mruga klimatronik to na pewno brak gazu w układzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-12-2018
Model: Galaxy mk1
Silnik: 2.3
Rocznik: 2000
|
![]()
Dzień Dobry
W moim Galaxy MK1 2.3 2000 przestała włączać się klimatyzacja. Proszę o poradę od kolegów od czego zacząć, gdzie szukać usterek?? Dioda na pokrętle się zapala, lecz klima nie reaguje. Zawsze było słychać cykający przekaźnik - teraz nie ma tego dźwięku nic nie reaguje. Czy może to być zbyt mała ilość czynnika ? (od Niemca czyli kilkanaście lat jeszcze nie nabijałem klimy wszystko chodziło, a rzadko jej używam jedynie do odparowywania czy schłodzenia wieczorami). Podczas włączonej klimatyzacji (gdy chodziła) przekaźnik raz na jakiś czas cykał jakby włączał i wyłączał kompresor. Może to coś podpowie nakieruje i dlaczego tak robiło?. Ostatnio edytowane przez Kermit ; 23-06-2024 o 21:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
FCP member
![]() Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
|
![]()
Kolego... o klimie jest mnóstwo tematów na forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Jeśli wszystko z układem będzie ok, to następnie, ponieważ auto już parę latek ma, trzeba sprawdzić, czy sprężarka nie padła, lub kable nie zaśniedziały/przełamały się i czy sprężarka dostaje napięcie. Odsyłam do forumowej "szukajki". Pozdro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-=> S-Max - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |