![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Maciej
Model: Galaxy 2.0 benzyna
Silnik: Duratec
Rocznik: 2006
|
Drodzy Użytkownicy.
Od niedawna jestem posiadaczem Forda Galaxy z końcówki 2006r. ( MK2, pierwsza rejestracja 2007) Jeśli się mylę - proszę o poprawienie. Zakupiłem roletę bagażnika i ku mojemu zdziwieniu tylne elementy haczą o pasy bezpieczeństwa. W Bokach znajdują się "otwory" w których brakuje jakichś elementów. Ów część miała by naciągać pas do boku , wtedy roleta przesuwa się swobodnie. Niestety próby wyszukania na forum i internecie pod różnymi hasłami nie przyniosły rezultatu. Po zdjęciach też nie znalazłem. Może ktoś z Was już z tym walczył i podpowie czego szukać? Dodaje zdjęcia. Temat nie aktualny. Jednak jest na forum: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Sliw-ka ; 23-04-2025 o 22:58 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
W podlinkowanym przez Ciebie temacie rozmowa wygląda trochę jakby "ślepi dyskutowali o kolorach". I stąd propozycje wymiany pasów, albo zastosowania jakiś dodatkowych spinaczy.
Tymczasem w instrukcji obsługi Forda GALAXY MY2006-2007 (06.03.2006-19.08.2007) wszystko ładnie opisano. PS. Potem Ford zmienił pasy (nie było już możliwości wypięcia ich z dolnych mocowań przy podłodze). |
|
|
|