![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-10-2015
Model: C-max
Silnik: 1,6
Rocznik: 2008
|
Cześć.
Pytanie takie: czy po wymianie zegarów kupionych przez internet są jakieś problemy z immobiliserem? Temat ogólnie znany na forum. Błąd d900. Byłem z autem w "profesjonalnym" serwisie elektrycznym. Typowe angielskie podejście. Nie wiemy co jest, prawdopodobnie z licznikiem zimne luty. Jedź pan do serwisu ford tam panu dadzą nowy. Cena połowa wartości auta. Używany jak kupię to immobilizer nie będzie pasował. Więc jak to wygląda? Można zmienić czy raczej za dużo zabawy. Serwis tego naprawić nie chce. Znalazłem na forum tematy o tym, ale raczej dotyczyło to dopasowania samego licznika niż wymiany. Wysłane z mojego EML-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Problem nazywa się brak zgodnych elementów systemu antykradzieżowego, czytaj zegary niezakodowane do auta. Jest szansa jeśli masz system keyless. Dla zwykłych kluczyków, można próbować sobie poradzić na odległość, bez oglądania auta, ale są to szczególne przypadki i rozwiązania nie zawsze są skuteczne. Przyjęło się że trzeba być w aucie na czas kodowania i tego się trzymajmy. Ostatnio edytowane przez Antej ; 12-03-2020 o 19:22 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Mam system kluczykowy.
Czyli z tego co zrozumiałem raczej nie ma co kupować zegarów i ich po prostu przerzucić? To akurat bym sam dał radę zrobić tylko z tym immobiliser mnie zastanawia. Jeśli jest z tym za dużo zabawy to jedynie pozostaje znalezienie elektryka który podejmie się znalezienia zimnych lutów. Wysłane z mojego EML-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Mnie nie sprawia problemu ani wymiana ani naprawa.
Natomiast wyjęcie zegarow zajmuje poniżej 5minut więc żaden to wyczyn. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
To w takim razie gdzie jest moduł immobilisera? Skoro piszesz że mogę bez problemów dać zegary z innego auta?
Wysłane z mojego EML-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Immo siedzi w kluczyku, hec i pcm.
Wymień jeden z elementów i bez "nauczenia" auta nie odpalisz go. Wymiana oznacza ponowne kodowanie (wersja oficjalna i tego się trzymajmy, bo dla jednorazowej akcji nie będziesz inwestował w specjalistyczne narzędzia). |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus 1,6 tdci; Fusion 1
Silnik: 1,6 ON; 1,4 Pb
Rocznik: 2012; 2004
|
Jak chcesz być bohaterem we własnym domu to masz krok po kroku:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#8 |
|
|
Dzięki.
To teraz mam to normalnie wytłumaczone. Czyli wymieniam zegary i albo zadziała albo nie. Ostatecznie czeka mnie programowanie immobilizera. Tylko akurat ktoś to musi zrobić. Sam nie mam ani laptopa ani kabla o sofcie nie wspominając. A ryzyko jest duże gdyż jak nie zadziała ostatecznie mam zegary do niczego nie przydatne. Wysłane z mojego EML-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Źle zostałem zrozumiany.
Wymieniając zegary muszę mieć kogoś z kablem i softem. Ewentualnie załatwić to w jakimś serwisie którym kodują kluczyki Wysłane z mojego EML-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|